Да отидеш на интервю за работа по пантофи и халат? Вчера 600 души направиха именно това с „Виртуални дни на кариерата“!

Много ни е хубаво да споделим, че вчера, 9 ноември, протече третото издание на най-иновативните и непринудени ВИРТУАЛНИ дни на кариерата. Кой по пижама от вкъщи, кой от някое модерно кафене, кой от университета между лекциите или в обедната почивка от работа, кой от Варна, кой от Великобритания, повече от 600 човека бяха в чата.

Новото „милениумско“ поколение определено „се изкефи“ на възможността да общува в неформална обстановка с 21 компании, предлагащи работа и стажантски позиции.

Не се бяхме сетили, че могат да се извият „виртуални“ опашки от желаещи да початят с работодателите. Но факт! Добре че имаше възможност, докато чакат, да се включат в стаите за дискусии, към различните виртуални щандове.

Казано накратко – усилията ни в последните две години да популяризираме идеята вече дават резултат!

Буквално минути след края на изложението получихме и първите позитивни обратни връзки. Диана Ганюшкина от Komfo и Благородна Миладинова от IBM виждат събитието ни като нещо различно, което има потенциала да се превърне в бъдещето на първоначалния контакт с кандидати за работа. Думите им ни карат да вярваме, че посоката ни е правилна и ни мотивират да продължим да развиваме формата на виртуалните дни на кариерата.

Камен – студент втора година във Великобритания – сподели, че макар да не е открил подходяща за себе си позиция, е успял да се запознае с хора от интересни и бързоразвиващи се компании, което го е накарало да се замисли за професионалното си бъдеще. Той изрази готовност да се включи повторно, а хубавото на „Виртуални дни на кариерата“ е, че може да го направи отвсякъде и присъствието в залата за срещи, с костюм и пресъхнала от притеснение уста, изобщо не е наложително.

Третото издание на Виртуалните дни на кариерата приключи, но не сме забравили за голямата награда – очила за виртуална реалност Freefly. Всеки посетител, провел поне три чата с работодатели, ще бъде включен в днешното теглене! В рамките на три работни дни ще оповестим щастливеца, който ще обитава виртуалната реалност поне до следващите „Виртуални дни на кариерата„.

Благодарим на всички компании изложители и посетители. Ще се срещнем отново онлайн, защото е по-лесно и приятно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *