Благовеста Пугьова стана един от носителите на отличието „30 под 30“ на Forbes

blaga_pugjovaНие сме старателни и трудолюбиви Тигри. Който ни познава, е наясно с този факт. Принципно сме и скромни, но сега имаме много сериозен повод да се похвалим. И, ето – правим го. Благовеста Пугьова, нашият оперативен мениджър, беше избрана от Forbes за един от хората в престижната класация на талантливи млади хора „30 под 30“. Блага бе отличена в категорията „Социални предприемачи“, заради инициативата й „Подарете книга“. Ние ужасно се гордеем с тази благородна кауза и сме напълно уверени, че наградата на Блага е напълно заслужена.

Ако пък искате да знаете кой стои зад това име, ето и малко биографични подробности. Благовеста е родена през 1987 г. в гр. Благоевград. Завършва финанси в Университета за национално и световно стопанство и данъчно право в London School of Economics and Political Science. Работила е като консултант и мениджър в местни и международни компании.

Благовеста е основател на инициативата „Подарете книга“– мрежа от доброволци, които подаряват книги и приятелство на деца, лишени от родителска грижа, която в момента е една от най-големите мрежи от доброволци в страната с над 300 постоянни доброволци и пътувания до 18 институции в страната всеки месец. Заради тази си кауза е била отличавана от различни инициативи като „Човек на годината” на БХК, награда „Принос за свободата“ на Move.BG, номинация за „Жена на годината“ и много други.

Освен всичко останало, тя пише поезия. Нейни творби са видели бял свят в различни интернет и печатни издания, в България и в Америка. Първата й книга „Утре в 10 на Луната“ излиза през декември 2014 г. от издателство „Жанет 45“.

Честито на Благовеста и на всички останали, отличени в тази хубава класация! Вие сте супер!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *