„Служители“ на Apple агитират в полза на Microsoft

Пазарувате в магазин на Apple. Наблизо минава продавач-консултант и вие се обръщате за съдействие към него. Кое е най-невероятното нещо, което можете да чуете от устата му? Правилно: „Не си купувайте продукти на Apple, защото са боклук. Насочете се към Microsoft.“
Именно този сценарий са разиграли няколко симпатяги, които са саботирали търговския процес в магазин на Apple в САЩ. Групичката се подвизава под името NelkFilmz и в този частен случай, младежите, преоблечени като сътрудници на магазина, са издевателствали над нищо неподозиращите клиенти.
Естествено, истинските продавачи на култовата марка бързо разкриват мошениците, които от своя страна, се възмущават, че никой от колегите им не ги познава и с бурни викове „напускат“ работата си, приканвайки многобройните клиенти в магазина да ги последват към съседния магазин на Microsoft.
Остава отворен въпросът – това невинна шега на скучаещи младежи, които искат да направят вирусно видео ли е, или хитроумен PR stunt на Microsoft. Отговорът вероятно ще се появи след известно време, но дотогава е интересно, дали цялата акция ще повлияе върху продажбите на майкрософтските продукти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *