Archive for януари 30, 2015

Петъчен HR и офисен хумор (CXCII)

Source: Pinterest

Source: Pinterest

Властта променя гласа

Учени от Columbia School of Business установиха експериментално, че когато хората се сдобият с власт, гласовете им автоматично стават по-гръмки, но губят известна вариативност и стават по-монотонни.

„Това означава, че гласовете им принципно стават по-динамични, но и по-контролирани”, обяснява наблюдението проф. Адам Галински. Именно той, със свои колеги, е провел експеримента.

Read more

Как да не полудеем преди интервю за работа

Задача с много повишена трудност – как да не умрем от притеснение, преди интервю за работа? Има хора, и те са много малко, които могат да останат напълно спокойни. Има и други хора, които също не са никак много – те имат дълъг опит и са се научили да се контролират донякъде. За останалите – ценните съвети на експерта. И конкретно, една техника, която се използва и от световни звезди, когато се почувстват притеснени. Проста и ефективна. Read more

Разсейването – бич за работната продуктивност

Source: freedigitalphotos.net (Image by ddpavumba)

Source: freedigitalphotos.net (Image by ddpavumba)

Работата в офис, с няколко колеги в помещението, е ежедневие за мнозина хора. Но е и проблем. Ново проучване, проведено от учени от Michigan State University доказва онова, което повечето от нас знаят интуитивно – разсейването, дори когато е краткотрайно, умножава съществено допусканите грешки.

Read more

В три изречения (CXXXIX)

HR_Industry

Остана съвсем малко време за регистрация в най-големия браншови HR форум – HR Industry.

Над 40 компании вече заявиха своето участие.

Ако искате и вие да сте сред доволните и спечелили бизнес преимущества компании, побързайте да се запишете.