Archive for октомври 17, 2014

Петъчен HR и офисен хумор (CLXXXIII)

10 антимотивационни цитата

HomerВинаги закъснявам за работа, но компенсирам, като си тръгвам по-рано.

Чарлз Лемб

Обичам крайните срокове. Обичам свистящия звук, който издават, докато отминават.

Дъглас Адамс

Read more

Интервю за работа – кратки насоки

Знаете от опит, а и често можете да го прочетете – интервюто за работа е сериозно нещо и подготовката и изпълнението са от решаващо значение за успеха. В това съвсем кратко видео ще си припомните някои от основните правила. Дори и да смятате, че знаете всичко по темата, хвърлете едно око – няма да съжалявате, а може да научите нещо полезно или да си припомните забравеното. Read more

5 неща, които да пропуснете в CV-то си

Source: freedigitalphotos.net (Photo by: tiverylucky)

Source: freedigitalphotos.net (Photo by: tiverylucky)

Колко пъти сте кандидатствали за работа и не сте получавали отговор? Сигурно си казвате „Е, може и да не са видели CV-то ми“ или „Може да не съм бил подходящ кандидат“ и продължавате напред.

Има обаче и друга, съвсем реална възможност. Автобиографията ви не е била въздействаща.

Както се досещате, рекрутърите и HR мениджърите получават ежедневно купища кандидатури. Те често нямат достатъчно време да прегледат всеки такъв документ и го сканират само повърхностно. Може вие да сте перфектен кандидат, но една грешка, едно неуместно нещо, или дори, само лошо форматиране, да ви изпратят към кошчето. Това е и причината да гледате на автобиографията си като на особено важен документ, който не бива да съдържа излишни или неправилни елементи. Можете да съсипете шансовете си по много начини. Тук ще се спрем съвсем накратко на някои досадни грешки, които непременно трябва да избягвате.

Read more

В три изречения (CXXIX)

it

На 16 октомври ще се проведе ежегодният форум „Дни на кариерата“ в секторите ИТ, телекомуникации и ВРО. 

Ако искате да започнете стаж или кариера в тази бизнес сфера, това е вашият най-добър шанс, а 61 водещи компании ще ви запознаят с предложенията си.

Повече информация по темата ще откриете тук: http://it.careerdays.bg/.