„Кой е най-големият ви недостатък?“ – как се отговаря

Не един и два пъти сме разглеждали тук темата, която ще засегнем и днес. А именно, как правилно се отговаря на въпрос при интервю за работа, който е формулиран приблизително така – „Кой е най-големият ви недостатък?“. Вижте, най-напред е важно да знаете, че интервюиращите задават този въпрос по две основни причини, като едната е по-важна от другата. По-маловажната е, че искат да научат от вас в какво не сте добри. Разбира се, те не са пълни наивници и знаят, че едва ли ще съобщите за истинския си най-голям проблем. По-важната причина да се задава този въпрос обаче е, че искат да видят как реагирате и можете ли да проявите честност. Моят съвет в случая е, да проявите „репетирана и планирана честност“. Тоест, да кажете нещо, което действително е вярно, но което сте претеглили предварително и знаете, че няма да прозвучи твърде шокиращо. Естествено, важно е отговорът да не звучи като наизустен, затова се постарайте да говорите така, сякаш не сте мислили предварително по въпроса.
Видеото е хубаво и информативно. Само ще добавя, че няма нужда чак толкова да се съобразявате със съвета да говорите за недостатъците си само в минало време, тъй като реалният въпрос е кой „Е“ основният ви недостатък, а не кой е „Бил“ той. Останалите препоръки са полезни и си струва да ги вземете под внимание.

Включихте ли се вече в конкурса ни “Книгата, която ме вдъхновява”? Няма да сгрешите, ако го сторите, а и може да спечелите награди – хубави книги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *