Стартира инициативата ни „Книгата, която ме вдъхновява“

Knigata koiato me wduhnowiawaВреме е. И така, днес, 4 август, стартира нашата нова лятна инициатива – „Книгата, която ме вдъхновява”. Ако си спомняте, преди две лета проведохме „конкурса” „Човекът, който ме вдъхновява”. Тогава се опитахме да идентифицираме най-значимите български личности на нашето съвремие. Всъщност, не най-значимите, а онези, които не са в центъра на общественото внимание, но въпреки това имат заряд, вдъхновяват хората около себе си и имат благотворно обществено въздействие. Сега, две години по-късно, решихме да насочим вниманието ви към книгите. Вечните книги, стойностните четива, които завладяват духа ни и възторгват умовете ни. Накратко, книгите, които обичаме и намираме за истински вдъхновяващи.

Инициативата е напълно демократична – вие предлагате заглавията, вие гласувате за тях, вие сте двигател на цялото начинание. Ние само създадохме удобна онлайн платформа, за да може всичко това да се случи. Няма ограничения. Можете да предлагате художествена, специализирана и тематична литература. Можете да предлагате толкова заглавия, колкото поискате. Всичко е във вашите ръце. Разбира се, както сами се досещате вече, само най-добрите предложения ще успеят да се класират за финала и да попаднат в крайния списък от „30 най-вълнуващи книги”.

Трудно е да се подберат 30 книги, които да са представителна извадка от океана изписани страници. Има толкова велики писатели и толкова въздействащи творби, че човек не знае накъде да погледне по-напред. И все пак – тъй като всичко е демократично и без ограничения, вашите предпочитания ще определят заглавията-победители.

Това е сайтът на инициативата „Книгата, която ме вдъхновява”. На него можете да направите вашите предложения и да гласувате, както и да се запознаете с пълните условия на надпреварата. Помислете добре с какво да участвате в конкурса. Има защо, повярвайте. Ще споделите с мнозина удоволствието от добрата книга, а споделеното удоволствие е трижди по-голямо, нали? Пък и стойностните книги заслужават вашата подкрепа в тези малко бездуховни времена, когато все мислим за ползата и все забравяме за духа и неговата несекваща нужда да се развива, обогатява и развлича.

Вие сте на ход – действайте без притеснения! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *