Без майтап – този блог стана на 4 години!

Source: freedigitalphotos.net (Picture by Stuart Miles)

Source: freedigitalphotos.net (Picture by Stuart Miles)

Берковската духова музика свири, милиони бели балони политат към небето, слънцето напича безмилостно, блогът се тресе празнично! Ихааа, ихууу, минахме във втора група на детската градина!

Ами, честито да ни е – този блог стана на 4 години! Догодина, живот и здраве, ще стане на 5, след още 5, ще стане на 10, и така, полека, краят на столетието започва да се вижда.

Първата скромна публикация бе на на 2 август 2010г – една епоха, в която дълбаехме буквите за блог-постовете, с дървени калеми върху глинени таблички. Шегата настрана – четири години са си доста време за един блог, пък бил той и на такава сериозна организация като JobTiger. За това време натрупахме доста материали по множество теми. Над 150 хиляди човека завърнаха към нас, за да почетат онова, което им допада, а постовете станаха повече от хиляда (като в някои от тях дори има смисъл). Опитваме се всеки работен ден да ви поднасяме нещо ново, нещо полезно, нещо забавно. Това си е доста сериозно напрежение, като се има предвид, че основно един човек подготвя почти всичко. Но пък блогът нямаше да е същият, без неоценимата помощ на колегите от Тигъра и на няколко любезни и талантливи външни автора.

Излишно ще е да ви напомням какво можете да откриете като теми в блога. Рубриките можете сами да видите, всеки текст е достъпен, във вашите ръце е да се запознаете с материалите, които ви интересуват. Честността изисква да признаем, че имаме и някои „куци” ситуации – блогът мигрира от една платформа на друга и част от постовете се „омазаха”, както често се изразяват уеб дизайнерите. Освен това, тъй като публикуваме видеоматериали от YouTube, установихме с времето, че някои записи биват изтрити от създателите им и изчезват и от нашия блог. Ама така е то – никой не е съвършен и само онзи, който не работи, той не греши.

Миналото е ясно и видно, но какво да кажем за бъдещето? Блогът ще продължи да се развива, според силите и акъла ни. Надяваме се скоро да намерим време, та да му прекроим дизайна и функционалностите. Имаме идеи как да го направим по-приятен, по-интересен и по-четивен. Ще разширим и категориите, защото виждаме, че се натрупват достатъчно материали по определени теми. С две думи – ще има. Промени, освежавания, допълнения и всякакви хубости. Само малко търпение, ако обичате.

Както казва един народ – „От хубавото – по малко”. Затова, няма повече да ви досаждаме с отчети и планове. Четете, събирайте идеи, съмнявайте се във всичко написано. А ние ще сме все наоколо и няма да се отказваме от започнатото и направеното дотук. Пийте по една боза за наше здраве и не ни забравяйте – ние ви обичаме и няма да имаме никаква причина за съществуване, ако вие не отговаряте на тези наши светли чувства.

Айде, че се разчувствахме…

/Черпим ви едно добро настроение за финал. За петия рожден ден на блога ще опитаме да поканим Андре Рийо да посвири в двора на офиса ни…/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *