Archive for юли 31, 2014

5 начина да бъдем по-щастливи в работата си

Source: freedigitalphotos.net (Picture by stockimages)

Source: freedigitalphotos.net (Picture by stockimages)

Мнозина от нас прекарват будните си часове основно на работа. Повече от всичко останало. Средно ни се събират стотина хиляди часа в офиса през живота ни – при някои са повече, при някои са по-малко. Това е добра причина да си припомним, че е особено важно да сме щастливи на работното си място.

Нека не се залъгваме – не съществува „идеална работа”. Новостта и въодушевлението на новата работна позиция започват да чезнат след не повече от година, а ние, неминуемо, започваме да се фокусираме все повече върху не дотам приятните аспекти на офисния живот – дразнещи колеги и шефове, скучни задачи, работни неприятности. Все пак, нека не униваме – има няколко неща, които могат да ни помогнат, тъй щото да се сдобием с по-позитивна нагласа още това лято. Ето ги и тях.

  Read more

Как се приключва интервю за работа?

Темата за „затварянето“ на интервюто е често засягана в този блог. За това си има проста и очевидна причина – много важно е да приключим едно интервю за работа по правилния начин. Да зададем нашите въпроси, да благодарим за отделеното време, да поискаме визитката на интервюиращия – това са все неща, които не бива да пропускаме, ако искаме да имаме реални шансове за успех. Чуйте целия набор от съвети и прилагайте наученото при всяко интервю за работа. Read more

5 навика за по-добра работна продуктивност

Source: freedigitalphotos.net (Photo by: Gualberto107)

Source: freedigitalphotos.net (Photo by: Gualberto107)

Всяко работно място създава известни препятствия и съдържа разсейващи елементи. Хората в офиса се оплакват от шума на колегите си, работещите вкъщи се изкушават от телевизора/хладилника. От това страда най-вече нашата продуктивност. Предлагам ви няколко прости съвета, за да преодолеете разсейването по-лесно и да си свършите работата навреме.

Read more

В три изречения (CXX)

Knigata koiato me wduhnowiawa

Скъпи приятели, съвсем скоро започва нашата нова лятна инициатива, наречена, „Книгата, която ме вдъхновява“.

Няма да издам подробности, но ще си говорим за хубави книги и удоволствието от четенето им.

За някои от вас, дори ще има чудесни подаръци, така че, не пропускайте да се включите след няколко дена!

/Очаквайте подробности…/

Петъчен HR и офисен хумор (CLXXII)

Source: Facebook.com

Source: Facebook.com