Три навика за добър край на работната седмица

Source: freedigitalphotos.net /David Castillo Dominici/

Source: freedigitalphotos.net /David Castillo Dominici/

Петък все някога настъпва. Работната седмица приключва (поне за повечето от нас), затова ще ви подскажа някои малки хитрини, които ще ви помогнат да „затворите” по позитивен начин работата си и да извлечете максимума за себе си. Пробвайте и вие – може да ви допадне. И така, опитайте всеки петък да си наложите практикуването на три навика.

Първи навик

Помислете върху изтичащата седмица. Сетете се, кой си е нарушил спокойствието, за да ви помогне с нещо в работата ви. Изпратете кратък мейл с благодарности за оказаното съдействие. Това е занимание за десетина минути, но има силно позитивно въздействие – върху вас и върху околните. Ще се почувствате чудесно, че сте благодарили, а същевременно ще подсладите живота на някой готин човек. И така, кой ви помогна безкористно тази седмица?

Втори навик

Направете списък и си отбележете трите си най-големи постижения за изминалата седмица. Ще ви обземе чувство на удовлетвореност и заслужена радост от факта, че сте свършили добре тези задачи. Можете да „кръстосате” този навик с първия. Някой съдейства ли ви за тези постижения? Ако да, то веднага му отправете една искрена благодарност.

Трети навик

Какви са трите ви най-важни задачи за идната седмица? Имате ли достатъчно отделено време, за да ги изпълните качествено? Трябва ли да помолите някого за помощ или да си осигурите някакви други ресурси за изпълнението им в срок? А знаете ли какви са непосредствено предхождащите ги стъпки, които трябва да извършите? Планирали ли сте време за извършването на тези стъпки?

Ако придобиете и този навик, ще си осигурите плавно навлизане в следващата работна седмица и ще си спестите доста стрес в офиса. Не е ли това приятно чувство преди уикенда?

Пробвайте да изпълнявате тези навици и ще се уверите, че те работят доста добре. Не карайте петъка през просото и на принципа, че е „ден на майстора”. Завършете смислено и полезно работната седмица и ще се почувствате добре, както се чувстват сериозните хора, които са си свършили качествено работата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *