Как да сме щастливи, ако работим твърде дълго

Source: freedigitalimages.net /by  foto76/

Source: freedigitalimages.net /by foto76/

На всеки му се случва да поработи извънредно от време на време. Понякога има спешни проекти, понякога сме изостанали със задачите. Факт е обаче, че онези, които системно работят по-дълги часове от обичайното, рискуват да си докарат стрес и да започнат да се чувстват редовно ментално неразположени. Ако работите по 11 часа на ден, вероятността да развиете депресия се покачва двойно, установяват проучванията. Затова, ако често ви се случва да работите в извънработно време, помислете какво можете да направите, за да не се „психирате”. Следните опции могат да ви успокоят донякъде и да ви помогнат да останете психически балансирани.

Вземете си растение

Оказва се, че да имаш растение в офиса, може да те направи по-щастлив човек. В едно изследване на 450 служители става ясно, че 69% от хората, които имат растение на бюрото, се чувстват „много щастливи”.

Наистина е приятно да имаш растение и да му се радваш как се развива. Много подходящи са малки бонсаи, които растат бавно, но са прекрасна гледка. Само не ги оставяйте да се развиват без надзор, защото един бонсай си остава дребен и изящен, само ако за него се полагат съответните грижи.

Поговорете с хората

Развийте навика да опознавате хората, с които работите по цял ден. В крайна сметка, прекарвате с тях по-голямата част от времето си. Защо да не научите нещо повече за тях? Пък и на тях би им било приятно, ако се проявявате интерес. Въобще, офисните приятелства са хубаво нещо, ако човек има щастието да работи със симпатични хора.

Направете си работното място уютно

Много сполучлив трик е да се обградите с неща, които ви карат да се чувствате добре. Снимки на близките, дребни талисмани или спомени, някое красиво камъче от морето. Варианти има много. А тези нещица наистина имат заряда да подобряват настроението ни малко или много. Само си дръжте нещата подредени, че с подобни работи на бюрото може да настъпи голям безпорядък, ако не внимавате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *