Archive for юни 30, 2014

В три изречения (CXVII)

Source: bg.wikipedia.org

Source: bg.wikipedia.org

Днес Григор Димитров играе в четвърти кръг на най-престижния тенис турнир в света Уимбълдън.

Това е най-предно класиране за български тенисист на този турнир за всички времена.

Да му пожелаем успех – не само, защото е приятен и земен българин, но защото е и отличен професионалист, а професионализмът у нас е рядкост и трябва винаги високо да се адмирира.

Петъчен HR и офисен хумор (CLXIX)

Source: Facebook.com

Source: Facebook.com

Как да изглеждаме по-продуктивни в офиса

Source: freedigitalphotos.net /Image by iosphere/

Source: freedigitalphotos.net /Image by iosphere/

В тези тежки икономически времена, работодателите имат повишени изисквания към своите служители. Продуктивността на всеки сътрудник започва да става твърде важна. Шефовете искат работата да се извършва своевременно и акуратно. Бавните и непродуктивни колеги са реално заплашени да останат без работа.

Как да изглеждате много продуктивни и активни в очите на работодателя ви обаче? Ето някои възможности.

Read more

„Разкажете ми нещо за себе си“ – някои съвети

Почти неизменно, първият „въпрос“ на интервю за работа е: „Разкажете ми нещо за себе си“. И това е лесно обяснимо – интервюиращият иска да разбере кой седи срещу него, какво „задвижва“ този човек, какви са целите, стремежите и успехите му. И именно защото въпросът изглежда лесен, е толкова просто да се „издъните“, ако не внимавате. В това видео са събрани простички и напълно изпълними съвети, които можете да приложите при следващото интервю, на което се явявате. Read more

Как да сме щастливи, ако работим твърде дълго

Source: freedigitalimages.net /by  foto76/

Source: freedigitalimages.net /by foto76/

На всеки му се случва да поработи извънредно от време на време. Понякога има спешни проекти, понякога сме изостанали със задачите. Факт е обаче, че онези, които системно работят по-дълги часове от обичайното, рискуват да си докарат стрес и да започнат да се чувстват редовно ментално неразположени. Ако работите по 11 часа на ден, вероятността да развиете депресия се покачва двойно, установяват проучванията. Затова, ако често ви се случва да работите в извънработно време, помислете какво можете да направите, за да не се „психирате”. Следните опции могат да ви успокоят донякъде и да ви помогнат да останете психически балансирани.

Read more