Как дългата кариера при един работодател да не ни спъва в търсенето на нова работа

Source: freeimages.com

Source: freeimages.com

Има изписани много текстове за това, как да прикрием дупките в автобиографията си, когато се е случвало да не работим за никого. Но, как стои положението с хората, които са прекарали голямата част от кариерата си при един работодател?

Работодателите, които разглеждат подобни CV-та, имат принципни опасения – дали кандидатът ще успее да се адаптира на новото място, дали е надграждал през времето уменията си и т.н. Именно затова, подобни кандидатури се разглеждат внимателно и с известна доза подозрение. За да се избавите от проблемите, свързани с твърде дълга работа на едно място, имайте наум следните възможности, които ще ви помогнат да се разкриете като подходящ кандидат.

Покажете прогреса си в дадената компания

В нормалния случай, човек посочва в своето CV името на работодателя си, датата на постъпване и длъжността. Именно този формат използвайте, когато изброявате стъпките на кариерното си развитие в една компания. Уточнете датите, на която сте се преместили от една позиция на друга, посочвайте новата позиция и като цяло, отделяйте също толкова внимание на всяка позиция в дадената компания, сякаш става дума за различни работодатели. Това ще позволи на бъдещия ви работодател да види как сте израствали кариерно в една компания.

Посочвайте нарастващите отговорности

Понякога се случва, човек да работи в една компания, без да променя длъжността си. Ако вашият случай е такъв, посочете как са се увеличавали проектите, по които сте работили. Отбелязвайте и успехите, които сте постигнали във времето.

Подчертайте уменията си

Често се случва един потенциален работодател да смята, че ако сте работили в една компания твърде дълго, то вие сте „ослепели” за външните постижения и новости, извън вашата фирма. Можете да ликвидирате подобни притеснения, като посочите какви нови умения и квалификации сте придобили, докато сте работили в дадената компания. Ако пък сте получили нови сертификати, още по-добре.

В днешно време е обичайно човек да се мести често между различни компании. Затова, ако искате вашата отдаденост на един работодател през годините да не ви навреди, а да ви помогне, ползвайте горните съвети. Така ще демонстрирате едновременно лоялност и постоянен растеж – нещо, което би се понравило на всеки разумен работодател.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *