Archive for май 31, 2014

Съботни прозрения

subota

Петъчен HR и офисен хумор (CLXV)

CEO

7 начина да направите лошо впечатление при първия си работен ден

Source: freeimages.com

Source: freeimages.com

Много е лесно човек да направи лошо първо впечатление при първия си работен ден в нов офис. Хората сме склонни лесно да съдим и го правим бързичко. В рамките на първия ви работен ден колегите ви ще си изградят мнение за вас, което после трудно ще се промени. Затова, спазвайте някои правила, когато стартирате нова работа, ако не искате хората около вас да си помислят, че „не ставате”.

Read more

Как да се държим адекватно по време на спорове и караници?

Работата в офис означава работа с колеги, работа с хора. А хората понякога изпадат в яростни състояния и започват караници, спорове и скандали. Как да оцелеем и да преодолеем такива ситуации? Какво е адекватното поведение? Има ли правила и, ако да, какви са те? Естествено, панацея за подобни ситуации няма. Но тук са синтезирани няколко полезни стратегии, които ще ви помогнат да не изпаднете в ярост и да завършите спора или скандала по рационален начин. Което, без съмнение, е най-добрата възможна опция. Чуйте и помислете. Read more

Колебания при писане на CV

Source: freeimages.com

Source: freeimages.com

Когато седнете да си пишете CV-то няколко въпроса често изникват пред вас. Например, смята ли се малкото преувеличение за лъжа? Или трябва ли да си сложа снимка?

Тук ще откриете отговорите на някои от тези въпроси, като по този начин ще можете да обогатите знанията си за тънкото изкуство, наречено „писане на автобиография”.

Read more