Важността на ходенето

Source: freeimages.com

Source: freeimages.com

Всички знаем, че от време на време трябва да ходим. Особено, ако работим на бюро. А всъщност, ходим ли достатъчно в работно време? Едва ли.

Е, седенето по цял ден е особено вредно за здравето – изненадах ви, нали? Така пълнеете, депресирате се и съкращавате живота си. Не особено атрактивни перспективи, както сами виждате. Затова, вижте някои от позитивите на ходенето „до” и „в” работата.

Първо, ходенето облекчава болките в гърба и кръста. Почти всички офисни работници страдат от този проблем, а седенето по цял ден само го доизостря. Затова, ходете пеша до офиса, ако имате тази възможност и се разхождайте периодично в работните паузи.

Ходенето удължава живота – поне така се твърди. Особено, бързото ходене. Проучване, цитирано от NBC News твърди, че който ходи бързо, живее по-дълго от връстниците си, които не го правят.

Ходенето дава възможност да се насладим и на времето. Така можем да подишаме, да се сгреем под слънчевите лъчи или да ни подухне приятен бриз. Пролетта е благоприятен сезон за разходки, ако не вали твърде интензивно. Затова, вземете си една кратка почивка и се разходете около офиса, за да се насладите на пролетта. Ще се върнете по-заредени и енергични, което ще ви помогне при отмятането на работата.

Ходенето ни прави, освен всичко останало, по-щастливи. Освобождават се ендорфини, а те са полезни за доброто ни настроение. А, както е известно, който е в добро настроение, не стреля по шефа си и не пребива жена си.

Въобще, раздвижете се. Хора сме, все пак, а не дървета. Движението е в кръвта ни, просто сме го забравили от целодневното клечане пред компютъра. Което е и досадно и нездравословно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *