Предимствата на ненормираното работно време

Source: freeimages.com

Source: freeimages.com

Все повече хора работят без нормирано работно време, особено, фриленсърите. И докато това не ви се случи, дори нямате представа колко хубаво може да е. Бягството от режима от-9-до-5 е истинска благословия, особено, ако сте подходящ за тази работа човек. Ето и някои от предимствата:

Можете да следвате мечтите си

Мислили сте си, какви невероятни постижения бихте имали, ако можехте да разполагате с достатъчно време, за да се занимавате с онова, което ви носи най-голямо удовлетворение? Например, ако можехте по 3 часа всеки ден да свирите на китара. Ами, ето, ако работите ненормирано, имате идеална възможност да преследвате мечтите си и да разберете реално какво би се получило от вас. Ще имате време да се упражнявате, да посещавате курсове, да бъдете креативни и още куп интересни неща, които нормално работещите трудно постигат. Да не говорим, че може, дори, колегите ви да ви станат по-симпатични, като ги виждате по различно време и не непременно за 8 часа.

Можете да живеете като звезда

Докато другите се вдигат при звъна на досадната сутрешна аларма, вие можете да си отспите. Можете да отидете на фитнес в час, в който няма блъсканица, да отскочите до банката в момент, в който няма огромна опашка и да се разходите в парка сам. Освен това, ще пътувате към офиса си в часове, в които няма задръствания, а това, само по себе си, е благословия.

Можете да прекарвате време със семейството си

Не случайно в английския език това време, прекарано със семейството, се нарича в превод „качествено време”. Няма как да върнете годините назад, за да се порадвате на детето си, докато е малко. Но, ако сте на ненормирано работно време, има голям шанс да успеете да уловите достатъчно моменти, които да прекарате с близките си.

Чувствате се господар на себе си

Ходенето на работа от сутрин до вечер е доста съсипващо преживяване за мнозина. Ако имате гъвкави работни часове, неусетно започвате да се отърсвате от неприятните емоции и да усещате, че вие сте господар на себе си и времето си. Това е много ободряваща мисъл, особено ако сте човек с независим дух.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *