Archive for април 30, 2014

Как да останем винаги спокойни

Една от най-ценните човешки черти, които съм виждал през живота си, е способността да се остава спокоен. Спокойните хора живеят по-балансирано и без излишен стрес. Проблемът обаче е, както вече е ясно, че не всекиму се удава да бъде спокоен. Въпрос на темперамент най-вече. Ако сте от нервните хора, тези съвети, които ще чуете, могат да ви бъдат от полза. Лично на мен, самото изражение на презентаторката ми действа успокояващо. И така, ако искате да бъдете повече спокойни, отколкото нервни, чуйте някои препоръки. Не винаги помагат, но нищо не помага винаги. И най-важното – практикувайте научените техники и не се отказвайте. Read more

Важността на ходенето

Source: freeimages.com

Source: freeimages.com

Всички знаем, че от време на време трябва да ходим. Особено, ако работим на бюро. А всъщност, ходим ли достатъчно в работно време? Едва ли.

Е, седенето по цял ден е особено вредно за здравето – изненадах ви, нали? Така пълнеете, депресирате се и съкращавате живота си. Не особено атрактивни перспективи, както сами виждате. Затова, вижте някои от позитивите на ходенето „до” и „в” работата. Read more

В три изречения (CIX)

mondayРаботни седмици като тази има само 1-2 пъти годишно.

Затова е редно и почтено да се понапънем три дни.

Пък като дойде време да отработваме, ще можем да се утешаваме с мисълта, за малката 6-дневна ваканция, която сме преживели.

Петъчен HR и офисен хумор (CLXI)

Предимствата на ненормираното работно време

Source: freeimages.com

Source: freeimages.com

Все повече хора работят без нормирано работно време, особено, фриленсърите. И докато това не ви се случи, дори нямате представа колко хубаво може да е. Бягството от режима от-9-до-5 е истинска благословия, особено, ако сте подходящ за тази работа човек. Ето и някои от предимствата:

Read more