1 ценен съвет за добро представяне при интервю за работа

Source: blog.mamasturnnow.com

Source: blog.mamasturnnow.com

Искате ли да знаете как да отбележите максимален резултат при всяко интервю за работа? Разбира се, няма само един правилен съвет, но този, който ще научите тук е наистина полезен.

Представете си, че разговаряте сърдечно и задълбочено с приятел. Вероятно започвате в хода на разговора да правите същите жестове като него, да разполагате тялото си като него, да говорите с неговия тон и скорост. По такива белези можете и сами да познаете кога двама души разговарят дружески.

Това, което наблюдавате е огледалното отразяване. То несъзнателно помага на хората да поддържат общуването си на едно ниво. А именно доброто общуване е в основата на успеха при всяко интервю за работа. Точно по този начин се преодоляват най-ефективно различията между страните. Не забравайте – хората наемат хора, които харесват. Затова, при следващото ви интервю помислете по въпроса и приложете огледалното отразяване. А това се постига, като наблюдавате човека срещу вас и си давате ясна сметка за жестовете, поведението на тялото му и тона на гласа му. След което, разбира се, трябва да наподобите всички тези неща, но трябва да го сторите така, че да изглежда естествено.

Ето и подробностите.

Разположение на тялото

Разгледайте тялото на събеседника си и как то е разположено – изправен гръб, леко привеждане напред, ръце на бюрото. Изчакайте десетина секунди, преди да изкопирате чуждата поза.

Жестове на ръцете

Наблюдавайте как събеседникът ви движи ръцете си, докато говори и, ако е възможно, наподобете ги. Това е трудно, защото хората обикновено имат доста специфични и характерни жестове на ръцете, но не е непостижимо.

Глас

Преценете силата, тона и скоростта на говорене на човека срещу вас. Приложете наученото към вашия глас.

Движения на главата

Вижте как движи главата си или кима рекрутърът или HR мениджърът и се постарайте да наподобите всичко това.

Изражение

Изражението на лицето има много компоненти – леки усмивки, повдигната вежда или друго. Направете връзката със собственото си изражение – така ще демонстрирате на събеседника си, че го слушате внимателно и участвате в разговора.

При всичко това, внимавайте. Ако огледалното отразяване не е истинско или не е добре изиграно, може да бъдете възприет като неискрен човек и да загубите доверието на човека срещу вас. Освен това, избягвайте негативните жестове на другия – гледане на часовника, скръстване на ръцете, прозяване и т.н. Въобще, правилото е да бъдете естествени и да не прекалявате с нищо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *