Archive for март 31, 2014

В три изречения (CVI)

NDKНай-големият младежки кариерен форум на Балканите „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, добър Живот“ продължава турнето си в страната.

Следващата ни спирка е в Русе – 1 април в Русенски университет „Ангел Кънчев“.

Не пропускайте да посетите форума, ако искате да стартирате успешно кариерата си!

Петъчен HR и офисен хумор (CLVIII)

Source: loans-lifestyle.com

Source: loans-lifestyle.com

Видео интервю за работа – основни препоръки

Source: vimeo.com

Source: vimeo.com

В съвременните конкурентни времена, все повече компании се ориентират към възможно най-широк спектър от варианти за подбиране на топ кандидати. И естествено, новите технологии идват на помощ.

Истината е, че за компаниите не е рентабилно да канят всеки потенциален кандидат за назначение в централата си, с цел интервюиране. Именно по тази причина, в днешно време търсещите работа трябва да са подготвени да чуят думите „видео интервю”. Да, тези думи могат да звучат и заплашително, особено пък, ако не харесвате как изглеждате на камера. Но, животът е такъв, че трябва да се съобразяваме с особеностите му и, ако ни поканят на видео интервю, не е разумно да отказваме. Затова, погледнете долните съвети и ще видите, че предизвикателството не е толкова стряскащо, при нужната подготовка.

Read more

Как да преодолеем скуката или напрежението в работата ни?

Често се случва, човек да е напрегнат в работата си. Също толкова често се случва, да е отегчен. Причините за двете състояния са различни, но всяка от тези ситуациии е непрепоръчителна от човешка и бизнес гледна точка. В това видео ще чуете някои научно базирани съвети за борба със скуката или тревожността в офиса. Не приемайте обаче казаното за панацея. В цялата концепция има слаби звена, но общата идея е правилна и любопитно поднесена. Ако тя ви помогне да разберете по-добре състоянието си и ви посочи варианти за преодоляването му, значи си е изпълнила задачата. Read more

5 начина да станете по-атрактивни кандидати за всеки работодател

Source: fistfuloftalent.com

Source: fistfuloftalent.com

При огромната конкуренция на пазара на труда, никак не е излишно да се поработи върху представянето пред евентуални работодатели, за да бъде то на ниво. Разбира се, има хиляди неща, които можете да направите, но тук ще се спрем само на пет, които по правило биха били достатъчни в повечето случаи.

Read more