Петъчен HR и офисен хумор (CLIII)

Source: tlc.howstuffworks.com

Source: tlc.howstuffworks.com

Безработен американец кандидатства за работа като чистач на тоалетни в голяма IT компания. HR мениджърът го вика на интервю, а след това му организира изпит, като го кара да отпуши една тоалетна.

След изпита му казва:
– Назначен си, дай ми email-а си и ще ти изпратя формулярите, които трябва да попълниш, както и датата, и часа, когато да дойдеш на работа.

Човекът отчаяно му отговаря, че няма компютър, нито e-mail.
HR мениджърът му казва, че съжалява, но след като няма email, това означава, че не съществува във виртуалното пространство, а след като не съществува, не можа да получи работата.

Човекът излиза отчаян, без да знае какво да прави, само с 10 долара в джоба.

Решава да отиде в супермаркета и да купи 10 кг ягоди, като тръгва от врата на врата, за да ги продаде. За по-малко от два часа удвоява капитала си. Повтаря операцията три пъти и се прибира с 60 долара в джоба!

Осъзнава, че може да продължи по същия начин. Започва все по-рано да излиза от вкъщи и да се прибира все по-късно и умножава парите с всеки ден. Купува ръчна количка, после камион и след известно време се оказва начело на малка флотилия за доставки.

След 5 години човекът вече е собственик на една от най-големите мрежи за дистрибуция в САЩ.

Тогава се замисля за бъдещето на семейството си, решава да сключи застраховка „Живот“. Обажда се на застраховател, избира си план и когато разговорът наближава края си, застрахователят го пита за e-mail-a му, за да му изпрати офертата. Човекът отговаря, че няма e-mail.

– Интересно – казва застрахователят – нямате e-mail, а сте успели да построите тази империя! Представете си къде щяхте да бъдете сега, ако имахте e-mail…

Човекът се замисля и отговаря:
– Щях да чистя тоалетни…

One comment

  1. Milena каза:

    Да, това е приказката за Портиера на публичния дом, но в съвременен вариант.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *