5 начина да получите желаната работа

Source: suitored.com

Source: suitored.com

В кризисни времена и растяща безработица, особено важно е да направите необходимото, за да откриете идеалната работна позиция. Един от добрите варианти е да се уверите, че сте забелязан и запомнен от всеки един човек, с когото се срещате и общувате. Никога не се знае откъде ще изскочи възможността, затова е важно да държите под око всеки вариант. Ето и няколко прости съвета в тази насока.

1.Обличайте се впечатляващо

Не знаете, кога ще срещнете човека, който ще отвори за вас следващата кариерна врата. Затова, добрият и спретнат външен вид винаги си остава от съществено значение. Облеклото ви показва, че ще бъдете добър актив за всяка компания и ще я представляте изискано пред обществото. Та, в този ред на мисли, постарайте се винаги да бъдете на ниво, така че при евентуална среща да впечатлите човека срещу вас.

2.Представяйте се

Когато отидете на събитие или социална сбирка, не пропускайте шанса да се представите на повече хора. Разбира се, няма нужда да завързвате близки приятелства, но по няколко думи не са излишни никога. Пък и проявята на комуникативност се цени от повечето компании, което означава, че някой може да ви хареса именно по тази причина.

3.Носете си визитка

След като сте се представили, визитката ви гарантира възможност да не бъдете светкавично забравени. Особено важно е да не пропускате, че ако разговорът потече в посока към професионални теми, оставянето на визитка е от съществено значение. Вашата визитка може след това да пропътува свой път и да бъде предадена на някого, който би се заинтересувал от вас и вашите умения.

4.Използвайте университета

В университетите трябва основно да учите, тъй като това е целта на престоя ви там. Но не забравяйте и да се социализирате с колеги и преподаватели. Не знаете кой какви познанства има и пред кого може да ви представи. Не са малко хората, започнали добра кариера именно благодарение на университетската скамейка.

5.Винаги бъдете подготвени

Това е кулминацията на всички съвети дотук. Важно е да сте готови да откриете и приемете желаната от вас работа. Пригответе си добър „elevator pitch” (бързо представяне в няколко изречения) и бъдете готови да обясните в няколко изречения защо е разумно да бъдете наети. Ако спазвате всички съвети дотук, вие, като цяло, ще бъдете готови по всяко време. За целта е важно да сте готови да пожертвате част от спокойствието си и да бъдете готови за скок във всеки един момент. В днешната ситуация на пазара на труда, това просто е единственият ви шанс. Освен ако не разчитате просто на късмет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *