3 храни, които ни помагат да не забравяме

Source: wisegeek.com

Source: wisegeek.com

Случвало ли ви се е по обяд вече да не помните какво сте закусвали? Не сте изключение – стресът и възрастта си казват своето. Общо взето, когато сте на 50, не помните както сте помнили на 20. Но за щастие, има какво да се направи по въпроса. Затова, ако забелязвате отслабване на паметта си, хапвайте по-често следните продукти.

 

Аншоа

Хората или обичат аншоа, или не я понасят – рядко има среден вариант. Факт е обаче, че тази риба е особено полезна. Тя съдържа много Омега-3, което ще ви е от полза за паметта. Освен това, установено е също, че мазнините в аншоата могат да ви предразположат към по-добро настроение. Ето, че си заслужава да помислите, дали аншоата да не се превърне в редовна част от менюто ви.

Плодове

Да, всички плодове са полезни за едно или друго, но тук визираме съвсем конкретни плодове. Става дума за боровинките, къпините, ягодите, малините и всички от този сорт. С високото си съдържание на флавоноиди, те действително подпомагат работата на мозъка ви.

Лук

Да, лукът мирише. Но, не го изхвърляйте заради това от сандвича или салата. Активни съставки на лука не само помагат на мозъка, но и по последни проучвания обръщат някои ефекти, свързани с остаряването – например, загубата на памет. Затова, хапвайте си лук в офиса, просто не забравяйте да лапнете и една ментова дъвка след това.

Много и различни храни са полезни за мозъка ни по един или друг начин. Наистина е смислено и разумно да ядем разнообразно и колкото е възможно здравословно, ако искаме да се представяме в работата си на нужното ниво. Горните три предложения са само един възможен пример.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *