Здравословното хранене в офиса

Source: willowpark.net

Source: willowpark.net

Стараете ли се да се храните по-здравословно в офиса? Браво на вас! Това си е истинско предизвикателство за мнозина. Но, ако усещате, че ви се ядат неудържимо определени неща, вероятно страдате от дефицит на дадени вещества. Затова, преди да седнете за следващия обяд, информирайте се тук.

Мазни и тежки храни

Ако се опитвате да работите, а мозъкът ви постоянно бълнува за някой тлъст хамбургер, вероятно ви липсва калций. Опитайте се да компенсирате с таблетки калций, горчица, броколи, сирене и други храни, богати на калций. Тялото ви ще ви благодари.

Шоколад

Е, шоколадът е известен, като лечител на депресията и отчаянието. Особено при жените. Но, натрапчивото желание за повече шоколад може да е сигнал за недостиг на магнезий. Пробвайте с повече сурови ядки и плодове.

Хляб

Опитвате се да минете на нисковъглехидратна диета, но ви е трудно да се разделите с хляба? Има вероятност, ако много ви се яде хляб, да страдате от недостатъчно азот. Къде да го откриете ли? Във високопротеинови съставки като риба, месо, ядки и бобови растения – всичко това се вписва в този тип диета отлично.

Солени храни

Имате ли миражи, свързани с една купа чипс? Явно имате нужда от хлорид. Опитайте да набавите нужното вещество с овче мляко или риба. Или пък, с непречистена морска сол. За жалост обаче, може да се окаже, че просто ви липсва отвратителната съствка натриев глутамат (използвана като подобрител на вкуса), който мнозина производители обичат да добавят към продуктите си. Той няма заместител, а е и страшно опасен в дългосрочен план.

Газирани напитки

Ако особено много жадувате за газирано, вероятно случаят ви повтаря онзи, с мазните храни. Трябва ви повече калций, който, за щастие, можете да си набавите и по други начини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *