4 начина да сме по-щастливи в офиса

Source: wellnesstimes.com

Source: wellnesstimes.com

Без значение каква ви е работата, постарайте се да нагласите приоритетите си така, че щастието и добруването ви да са в основата. Ако сте заседнали по средата на кариерната стълбица, работите дълги часове или мразите работата си по принцип, тогава задачата ви силно се затруднавя. Въпреки това, отделете време да прочетете следните четири прости съвета – те не са панацея за проблеми, но помагат, ако другите ви неща са приблизително наред.

Яжте си зеленчуците

Чувствате ли се зле постоянно? Може би имате просто нужда от повече цветни плодове. Учените са установили връзката между консумирането на плодове и зеленчуци и реалното подобряване на усещането за щастие, както и на общия тонус. Най-добри резултати, твърдят те, ще постигнете, ако ядете седем порции зеленчуци и плодове всеки ден. Звучи като сериозно количество, но една ябълка или морков могат спокойно да се броят за „порция” в случая.

Имайте цели

Амбициозни ли сте, стремите ли се към нещо? Оказва се, както сочат някои проучвания, че хората, които имат цели, са по-щастливи от онези, които имат ниски очаквания. Затова, направете списък с нещата, които искате да постигнете – в дългосрочен и краткосрочен план – и действайте. Винаги е добре да имате към какво да се стремите.

Не превръщайте парите в единствена и главна цел

Нали знаете – парите не могат да ви купят щастие. Е, истина е. Американски изследователи са установили, че търсенето на повече пари може на практика да ви направи по-малко щастливи. Вместо това, фокусирайте се върху други неща. Например, личностното ви и професионално израстване. Разбира се, парите не са маловажни, но не се заблуждавайте, че само те могат да ви ощастливят.

Усмихвайте се

Закъсняхте за работа, шефът ви направи на нищо, заляхте се с кафето – все поводи да не се усмихвате. Обаче, учените смятат, че дори и да се насилите да се усмихнете, пак ставате по-щастливи. Така си помагате също и да намалите стреса. Е, по-добре е да се смеете от сърце, но това не винаги е възможно, та не чакайте дълго, преди да пробвате тази техника.

/Още по темата./

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *