3 неща, които да направите, преди да поискате повишение

Ето, работили сте няколко години за компанията и вече смятате, че е време за повишение. Винаги сте се старали да давате най-доброто от себе си,

Source: edu-article.blogspot.com

Source: edu-article.blogspot.com

да изпълнявате максимално ефективно и качествено задълженията си и сега усещате, че сте подпомогнали компанията да се доразвие и е време за вашето възнаграждение. Особено пък, ако шефът ви ви е показал, че ви счита за сериозен и добър служител и е намекнал, че е готов да обсъди бъдещето ви във фирмата.

Изглеждайте максимално добре

Когато отидете да говорите за повишение, важно е да сте подготвени на всякакво ниво. Може да се окаже, че добрият външен вид е ключът към успеха ви. Качествен и спретнат костюм, лъснати обувки, риза с копчета за ръкавели, стилна вратовръзка – ако сте мъж, това е добра изходна позиция. Жените имат повече възможности в тази насока, но все пак следва да се придържат изцяло към бизнес стила.

Ако сте мъж, не е излишно да помислите за аксесоарите. Тъй като в цивилизования свят за почти единствен мъжки аксесоар се смята часовникът, помислете за него. Вижте, дали ви се намира хубав часовник с бизнес визия и си го сложете. Дори можете да вземете един назаем от свой приятел. Само не залитайте към спортни или евтини часовници, това няма да е във ваша полза.

Външният вид изглежда като дребен детайл в случая, но не е. Преценката за вас започва с облеклото и вида ви и често свършва пак с това. Постарайте се.

Докажете високата си стойност

Макар и професионалният външен вид да е важен, той не е достатъчен. Налага се също да покажете ценността си за компанията. Затова, съберете ясни доказателства за вашите постижения от близкото минало. Всичко, което показва вашата креативност, професионализъм и надеждност, може да е ценно допълнение към думите ви и с положителност ще ви помогне да се представите в по-добра светлина.

Изпращайте ъдейти

След като искате да създадете добро впечатление и да получите повишение, никак няма да е излишно, ако се научите на някои автопромотиращи техники. Например, ценно е да си създадете навик да изпращате на шефа си периодично ъпдейти по мейла за напредъка в работата ви. Целта е да му демонстрирате напредъка си и да задържите името си пред очите му достатъчно често, за да не ви забравя. Така, при разговора ви, той ще знае добре кой сте и колко се стараете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *