3 елемента от личната ви поддръжка, които могат да решат изхода от интервюто

Source: alphamalelifestyle.com

Явяването на интервю за работа е ситуация, в която всичко трябва да „пасва”. Няма как да си позволите и най-малката грешка, доколкото това зависи от вас. Именно затова искам да ви предупредя за някои много очевидни възможни гафове, които обаче остават недомислени в общия случай. Те са свързани с външния ви вид и личната ви поддържаност.

1.Миришете

Може да миришете на цигари. Може да сте си сложили твърде много или твърде силен парфюм. Може просто дъхът ви да е лош. А може и да сте настъпили нещо гнусно на улицата и да сте донесли „аромата” му в офиса, където ви интервюират.

За каквото и да става дума, ако то кара интервюиращия да сбърчи нос, спукана ви е работата. Хора, които изпитват обонятелни затруднения, съвсем естествено искат да приключат една среща по-бързо. Иначе казано, ако интервюиращият не хареса миризмата, която се носи от вас, той ще е твърде зает да мисли как да приключи с вас, нежели да ви слуша внимателно.

Не пушете преди интервюто, сложете си чисти дрехи, не прекалявайте с парфюмите, внимавайте къде стъпвате, сдъвчете един ментов бонбон – въобще, погрижете се за миризмата си. Не е никак добре да ви запомнят някъде като „човека, след който трябваше да се проветрява и ароматизира помещението”.

2.Трябваше да направите нещо за окосмяването по лицето си

Да, това се отнася както до мъжете, така и до жените. За съжаление, лицевото окосмяване разсейва интервюиращия. Той не би искал да зяпа туфичките косми, подаващи се от ушите ви, нито черните косми над устната ви (особено валидно при силно окосмени жени), но просто не може да се сдържи.

Не е лошо мъжете да помислят също по този въпрос. В много офиси космите по лицето са неприемливо явление – мустаци, бради и т.н. Неприятно е, защото някои мъже държат на тези свои придобивки, но кариерата иска понякога и такива жертви. Въобще, гладко избръснатите имат повече шансове, поне в общия случай.

3.Потни сте

Разбира се, всички се потят, особено, когато са нервни. Важното е просто да направите каквото зависи от вас, за да не си личи. Например, никой не обича потни ръкостискания. Затова, носете  си носете кърпички и добре си подсушете ръцете, преди първото здрависване с интервюиращия. А, като сте започнали, продължете нататък – избършете си хубаво лицето, дори можете да го изплакнете в тоалетната на офиса, който сте посетили за срещата. Подсушете го добре след това.

Ползвайте и дезодоранти срещу изпотяване. В умерени количества. А през лятото е подходящо също да се облечете с костюми от естествени материи, които позволяват на тялото ви да диша.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *