Archive for юни 28, 2013

Петъчен HR и офисен хумор (CXXVI)

Source: olaalaa.com

Позитивно за търсенето на работа

Source: myyouthcareer

Автор: Грета Кунчева

Търсенето на вашата следваща работа започва с вас. И завършва с вас. Вие играете главната роля в тази пиеса и за крайния резултат е важно на първо място вашето представяне.

Прекалено много сме написали за документите при кандидатстване за работа и за това как те да ви представят по най-успешния начин. (Малко преговор за автобиографията и мотивационното писмо).  Затова, тук ще поговорим за отношението ни към процеса на търсене и защо е от значение да бъдем позитивни. Read more

Първи впечатления на интервю за работа

Не ще се уморим да го повтаряме – нямате втори шанс да направите добро първо впечатление. Ето и поредната доза съвети по темата. Всичките са полезни! Read more

3 елемента от личната ви поддръжка, които могат да решат изхода от интервюто

Source: alphamalelifestyle.com

Явяването на интервю за работа е ситуация, в която всичко трябва да „пасва”. Няма как да си позволите и най-малката грешка, доколкото това зависи от вас. Именно затова искам да ви предупредя за някои много очевидни възможни гафове, които обаче остават недомислени в общия случай. Те са свързани с външния ви вид и личната ви поддържаност.

Read more

В три изречения (LXXIV)

Source: jokeroo.com

Неподражаемият Марк Твен е казал: „Не е важно колко е голямо кучето в борбата, а колко голяма е борбата в кучето”.

Изглежда необходимо да отглеждаме голяма борба в себе си, тъй като по пътя към успеха има страшно много кучета, които се борят за същия кокал.

А някои от тях, което е най-лошото, дори са бесни.