Кога сме най-ефективни?

Source: kendallwoodclub.com

Забелязали ли сте, че в определени моменти от деня извършвате дадени задачи по-добре или по-зле? Така е. Просто за всяка дейност си има подходящо време. Разбира се, правилата в тази насока не са железни, но са добър ориентир. Ето ги.

Кога сме най-продуктивни в работата? Късната утрин обикновено е времето, когато възрастните сме най-продуктивни. Температурата ни се покачва, което подобрява концентрацията ни, паметта и вниманието. Най-зле се представяме в това отношение, след като сме хапнали (особено, ако е обилно). И въобще, най-лесно е да се разсеем между 12 и 16 часа.

Кога сме най-креативни? Чувствате се малко изморени? Това не е непременно лошо. Оказва се, че сме най-креативни, когато сме уморени. Причината е проста – мозъкът се „шляе” свободно и неограничено, когато не сме концентрирани върху едно нещо.

Кога да пращаме мейли? Разбира се, когато работата го изисква. Но все пак има по-добри и подходящи моменти. Най-съвестно и редовно хората си четат мейла в началото на деня. Тоест, колкото по-рано пратите един важен служебен мейл, толкова по-добре.

Кога да ползваме Twitter? Ако искате да бъдете „ретуитвани”, най-доброто време за туит е между 15 и 18 часа. По това време повечето хора са вече достатъчно уморени, за да имислят собствени съобщения и на драго сърце ретуитват чуждо съдържание.

Кога да „харесваме” нещо във Facebook? Изглежда, че най-доброто време е вечер. Най-много лайкове се събират към 20 часа, когато хората са се отпуснали у дома пред компютъра, след тежък работен ден, и се наслаждават на спокойствието. Естествено, това не е особено ефективен часови пояс, когато става дума за професионални и сериозни публикации, изискващи специално внимание и вникване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *