Как да бъдем позитивни, докато си търсим работа

Source: heathercalma.com

1.Спазвайте дневен ред

Не се поддавайте на слабости и не допускайте да започнете да ставате по обяд, да спите следобед и да се мотаете безцелно.  Ставайте навреме, яжте без да прекалявате и правете някакви упражнения (разходките са напълно безплатни).

2.Бъдете в течение какво се случва във вашата индустрия

Не си позволявайте да изостанете от случващото се, само защото сте безработни. Дори ползвайте свободното си време, за да научите възможно най-много за вашата бизнес сфера. Това може да се окаже много полезно, когато стигнете до интервю за работа.

3.Изследвайте нови кариерни пътеки

Никога не е късно да се захванете с учене на нов език или софтуерно приложение.  Смяната на посоката може да е много смислен ход, особено ако сте специалисти в силно конкурентна област или не сте напълно удовлетворени от характера на работата си. Дори и в нашия фирмен екип имаме колега, която е сменила кариерното си развитие в съвсем нова посока, по собствено желание.

4.Позитивно мислене

Не се фокусирайте върху негативите – трябват ви сили и устрем да се върнете отново в работна среда. Концентрирайте се върху знанията и уменията, които имате. Ако просто си седите и си повтаряте „какво би станало, ако”, най-вероятно скоро ще се депресирате.

5.Избягвайте негативните хора

Негативизмът въобще не е здравословен за вас в момента. Имате остра нужда да бъдете заобиколени от позитивни хора или такива, които оказват добро влияние върху положителната ви нагласа.

6.Грижете се за мрежата си

Поддържайте контактите си и общувайте активно с обкръжението си. Не е тайна, че много назначения стават, благодарение на правилни познанства. Не става дума за връзкарство, а за свързване на търсещи и предлагащи.

7.Настройте се правилно

Не всяка работа, за която кандидатствате е истинска възможност за вас. На едно място няма да ви се обадят по една причина, на друго, по друга. Просто не очаквайте чудеса.

И една искрена препоръка – не се отказвайте, докато не постигнете целите си.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *