Какво казват обувките ви на интервю за работа?

Source: sxc.hu

Искате да впечатлите HR мениджъра по време на интервю за работа? Тогава, носете правилните обувки! Изследване е установило, че хората доста точно определят 90% от индивидуалните черти на даден човек, просто като видят цвета, състоянието и цената на обувките му.

И какво казват обувките ви?

Неудобно изглеждащите обувки обикновено биват носени от спокойни индивиди, докато ботите са по-характерни за агресивните типове. Друга очевидна връзка съществува по отношение на цената. Богатите хора обикновено носят скъпи обувки. Екстровертите пък предпочитат бляскави и цветни обувки.

Независимо от индивидуалността ви, трябва да обърнете сериозно внимание, когато избирате обувки за интервю или бизнес среща. Преди да тръгнете, проверете следните три неща:

Чисти ли са обувките ви? Това би трябвало да е по дефиниция. Явяването на интервю за работа с мръсни обувки е абсолютно недопустимо. Що за служител ще бъдете, ако не намерите време да си лъснете обувките за такава важна среща?

Пасват ли си дрехите с обувките ви? Черен костюм с кафеви обувки? Помислете пак. Оборудвайте се с по един чифт обувки за всякакви костюми.

Чорапите ви подходящи ли са и еднакви ли са?  Белите чорапи са тотално неподходящи за тъмни обувки. Всъщност, с какъвто и костюм да сте, белите чорапи не са добър избор. Освен това не е много приятно да установите, че на интервюто сте с един черен и един син чорап – внимавайте за дреболиите!

Всичко написано по-горе не важи особено за програмисти и гейм дивелопъри. 🙂

One comment

  1. Виктория каза:

    Кой би отишъл на интервю за работа с различни чорапи?!
    Белите чорапи не са просто неподходящ избор; те са спортни и това показва отношение към света 😉
    Черен костюм и кафеви обувки не е задулжително лоша комбинация 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *