Archive for февруари 28, 2013

Топ 3 съвета за телефонното интервю

Source: askmissa.com

Не една и две компании започват да разчитат на телефонни интервюта, като предварителен етап, преди реално интервю за работа. Този тип събеседвания са по-евтини, бързи и пестят време на двете страни. Затова, не се учудвайте, ако ви се наложи да ви интервюират по телефона. Някои хора смятат, че телефонното интервю не е истинско интервю – нищо не може да е по-далече от истината. Всъщност, то може да се окаже вратата, през която да влезете в желаната компания-работодател.

Ето и няколко съвета за телефонното интервю, които ще са ви от полза. Read more

„Къде се виждате след 5 години“?

Въпросът „Къде се виждате след 5 години?“ е една от любимите уловки на рекрутъри и HR експерти по време на интервю за работа. Факт е също, че почти всеки се затруднява да даде смислен отговор, особено без предварителна подготовка. Затова, както става ясно, ключът е именно в подготовката. И е особено важно тази подготовка да е релевантна за позицията, а не обща. Подробности – в това кратко видео. Read more

Има ли цяр за „ужаса от работата“?

Source: maxcdn.fooyoh.com

Ужасявате се да ходите на работа. Всяка сутрин се повтаря същото – едвам се измъквате от леглото и вече ви втриса от мисълта за офиса. Спокойно, случвало се е на всекиго поне по няколко пъти в живота.

Има ли начин да го преодолеем? Е, едва ли има панацея, но следните простички съвети наистина помагат, ако ги приложите методично.

  Read more

В три изречения (LXI)

Source: bg.wikipedia.org

Понеделник е денят, в който твърде често казваме „не сега, и утре е ден”.

Мартин Лутер пък е казал: Колко бързо „не сега” се превръща в „никога”.

Не застрелвайте възможностите в главата, използвайте ги – Carpe diem!

Петъчен HR и офисен хумор (CXI)

Source: despair.com