Archive for януари 31, 2013

5 спънки за кариерното ви развитие

Source: sxc.hu

По традиция, хората се стремят към повишение в работата си. Някои го търсят, заради по-лъскавата „титла”, други се изкушават от заплащането, трети удовлетворяват по този начин импулса си да бъдат високо оценени заради усилията си. Каквото да ви движи обаче, повишението никога не е гарантирано. Постигането му изисква време, усилия, енергия и търпение. И, ако сте вложили изброените неща, но все пак не ви повишават, може би е време да оцените реалистично ситуацията. Ето и петте най-чести причини да не ви издигнат. Read more

Някои класически въпроси при интервю за работа

Някои въпроси се появяват на почти всяко интервю за работа – казвали сме ви го и друг път. Въпросът е, че повечето хора не си правят труда да се подготвят и в отговор мрънкат неубедително. Подгответе се с това видео за някои от стандартните въпроси в бранша и излезте като победител от всяко интервю.
Read more

Три понятия – образование, квалификация и талант

Автор – Светлозар Петров, изпълнителен директор на JobTiger

Source: sxc.hu

Всяко професионално общество има своите митове, легенди и мантри. И колкото и разумни гласове да се чуват (понякога) в него, те не съумяват да се преборят с тях. Плевелът избуява отново и отново. Често и в противоречие със здравия смисъл.

Едни от най-разпространените плевели на HR пазара са митовете за образованието, квалификацията и талантите. И за връзката между тях. Мисля, че едно просто обяснение на понятията би било от полза. Read more

В три изречения (LXII)

Source: wwrd.com.au

Покрай наближаващото през 2014г. отваряне на работния пазар на Великобритания за българи и румънци, мнозина започнаха да се точат за живот на Острова.

Искаме да ви предупредим, че там вали много и движението е наопаки.

Най-лошото обаче е, че ще очакват от вас да работите като англичани.

Петъчен HR и офисен хумор (CVIII)

За всички, които работят или са работили в „погълнати“ компании…

 

Source: despair.com