Видът продава

Source: sxc.hu

По дрехите посрещат, по ума изпращат. Една от верните поговорки в българския език (има и неверни, проверил съм). Въпросът обаче е, как да стигнате до ума, как да се продадете така, че въобще да ви поканят на интервю, за да ви оценят като експерт?

Този въпрос има много отговори и те засягат различни аспекти на ситуацията. Тук ще ви дадем само един съвет, който може да се окаже много ценен в даден момент. Става дума за вида ви и, по-конкретно, за снимката ви. Снимката в онлайн профила ви в LinkedIn и тази на CV-то ви трябва да е добра. Ако пък е правена от професионалист, още по-добре.

Работата е там, че видът ви наистина може да ви отвори или затвори една врата. Живеем във време, в което се ценят преди всичко младите хора. Ако сте на 45, може и да се чувствате млад, но видът ви често твърди нещо друго. Именно тук е моментът да се сетите за снимката си. Важно е, тя да ви прави младолики и свежи на външен вид. Ако тя казва „Аз съм на 45 и съм видял вече много”, не очаквайте дъжд от покани за интервю.

Какво обаче следва да направим? Има различни възможности. Облечете си модерен и изискан костюм за фотосесията. Използвайте професионален фотограф и не разчитайте на снимки от ваши приятели. Помислете, дали да не си боядисате косата. Изтренирайте пред огледалото правилното изражение – свежо, отморено и ангажирано. Самата снимка може да бъде леко обработена впоследствие. Премахнете малко бръчици, добавете малко тен. (Тук е важно да не прекалявате.)

Ще го повторя – живеем във времена, когато се ценят младите. Наистина младите. Направете, каквото зависи от вас, да не се различавате визуално много от тях, без разбира се да ставате смешни. Тогава ще можете по-спокойно и основателно да разчитате на поговорката за дрехите и ума.

One comment

  1. dragomir каза:

    младите се ценят особено много,а това че при тях процента на безработица е най-голям е друг въпрос. особено ценен ресурс сме младите, защото можем и да работим за 200лв, което е голям бонус за работодателите. радвам се, че имам огромен набор от възможности за релизация, които са само на теория.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *