Archive for октомври 31, 2012

Напуска ви служител – какво да правите

Любимият ни експерт дава препоръки към работодателите и HR мениджърите, как следва да постъпват, когато някой техен служител иска да напусне. Сред основните му наблюдения ще забележите и следното – ако някой иска да напусне, това обикновено не е заради заплатата. И ние сме се убедили, че често е точно така. Контрапредложението с по-висока заплата в много малко случаи ще задържи някого за дълъг период от време. Останалите съвети, както винаги, във видеото.

Read more

Повод за гордост

Скъпи приятели, с долното изображение искаме да ви напомним, какъв чудесен блог посещавате. Ясно можете да видите, че при ключово търсене в Гугъл „дънинг-крюгер”, този блог не само излиза на първо място, но е и по-високо оценен от Уикипедия. Това постижение, ако не сте наясно с дигиталния маркетинг, е нещо като златен медал от Олимпийски игри.* С две думи – ние, с ваша помощ, сме създали нещо, което има голям авторитет в интернет. Продължавайте да ни четете и харесвате (а и да ни споделяте в социалните мрежи), а ние ще се стараем все така да ви поднасяме актуално и ценно съдържание, което да ви помага в различни насоки. Заедно можем повече! Благодарим ви!

  Read more

В три изречения (LII)

Source: sxc.hu

Времето е дъждовно, мрачно и унило – трудно се работи.

Доскоро беше топло и слънчево – пак се работеше трудно.

Каквото и да е времето, ако нямате правилната настройка и ясните цели пред очите си, все ще ви е трудно да работите.

Петъчен HR и офисен хумор (XCVI)

Source: izbrani.net

Търсенето на работа – как да сме по-добри?

Source: thethinkingstick.com

„Мразя търсенето на работа – толкова е уморително, трудно, обзкуражаващо, бавно, досадно…” Подобни мисли минават през главата (а често и думи през устата) на повечето хора, които искат да си сменят местоработата или са останали без такава. Така е. По принцип, търсенето на работа често може да се опише с горепосочените епитети. Защо? Read more