Ужасният понеделник

Source: Facebook stream

Ако кандидатствате за нова работа и сте си подали CV-то за разглеждане, спазвайте следното правило – никога, наистина никога, не се обаждайте в понеделник, за да проучите как вървят нещата. Понеделниците са най-непопулярните дни в седмицата. Дори и най-амбицираните и ведри служители се напъват (често безплодно) да се пригодят към новата работна седмица в понеделник. Това е денят, който не само вие мразите – мрази го почти цялото трудещо се човечество. Така че, дори да умирате от желание да разберете дали сте одобрен за интервю, изчакайте поне до вторник, преди да позвъните (или пратите мейл) с въпрос. Ето няколко причини:

1.Ако отговорният HR още не е проучил биографията ви, повярвайте, никак няма да се зарадва, че му напомняте за себе си.

2.Ако не сте одобрен или още обмислят кандидатурата ви, подсещането няма да е ползотворно.

3.HR мениджърът може да е и много зает в началото на седмицата и да няма време да се занимава с този въпрос в момента – вашето питане само ще усложни нещата.

Колкото и невероятно да звучи, можете обаче да се пробвате във вторник. Защо? Не е ясно как става, но във вторник хората вече са много по-балансирани и настроени на работна вълна. Явно са се примирили с факта, че работните дни са за работа. И настроението им вече не е толкова вкиснато. Затова, използвайте понеделниците за проучване на нови компании и потенциални работодатели, но не се обаждайте да разберете как се движи кандидатурата ви. Важно е да повярвате, че това наистина е така.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *