8 причини да си потърсите нова работа – Част 2

Source: sxc.hu

Проваляте се

Ако се представяте лошо в работата или въобще сте „отсвирили” ангажиментите си, ще бъде погрешно да си седите и да чакате уволнението. В случай, че често издънвате колегите си в работен план, или просто осъзнавате, че не сте за тази работа, ще е добре да си потърсите нова прехрана. По-лесно е да си намерите нов работодател, докато сте наети, тъй като имате възможност да го помолите за конфиденциалност пред настоящия ви шеф. Но, важното е да си обещаете, че в бъдеще ще се отнасяте по-сериозно към работата, тъй като върволица от провалени назначения могат да сложат край на кариерата ви.

Можете да се справите по-добре самостоятелно

Някои хора, когато останат без работа, осъзнават, че могат да работят за себе си или като фриленсъри. Но, не чакайте да ви съкратят или уволнят за да обмислите подобна възможност. Ако имате ноу-хау и качества, които се търсят на пазара, защо да не опитате да се реализирате сами? Да работиш за себе си е едно от най-големите предизвикателства, но и от най-големите удоволствия.

Скучно ви е

Да ходите по 8 часа и 5 дни в седмицата на работа, която ви е досадна и отегчителна, може да има сериозни последствия върху психическото ви здраве. Ако скучаете систематично, може би е време да потърсите нови предизвикателства. Примиряването с досадна работа, която не ви развива и не ви издига, може завинаги да спъне вашия потенциал и да ви „влуди”.

Качество на живота

Пътувате по 4 часа на ден до офиса, създавате семейство, имате малко дете или просто не желаете да работите по 60 часа на седмица – всичко това са въпроси от сферата на качеството на живота и те имат сериозно отношение към решението за напускане на настоящата работа. В началото сте се примирявали с дългите часове извънредна работа или безкрайните задръствания по пътя към офиса. Но, ситуациите се менят и това не означава, че завинаги можете да сте щастливи с условията на настоящата ви работа. С времето и напредването на годините, хората стават по-взискателни и започват да ценят качеството на живота по-високо от парите. А качество означава повече време за нещата, които са ви наистина важни. Затова, ако имате усещането, че качеството на живота ви страда от характера на работата ви, потърсете си нов работодател.

8 причини да си потърсите нова работа – Част 1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *