8 причини да си потърсите нова работа – Част 1

Source: sxc.hu

Ужасявате се от работата си

На всекиго се случва, в един или друг момент. В неделя не можете да заспите или сънувате кошмари, тъй като на следващия ден започва новата работна седмица, а вие не можете да си понасяте работата. Гаден шеф, неприятни колеги, безинтересна и непредизвикателна работа или липса на кариерно развитие – независимо каква е причината, ако се ужасявате от работата си, може би е време да си потърсите нова. Когато някой си мрази работата, стресът расте и оказва негативно въздействие върху близките, семейството и дори върху цялостното излъчване на човека. А, ако изблиците на негативни мисли и реакции станат ежедневие, рано или късно ще ви съсипят напълно.

Плащат ви твърде малко

В нашите географски ширини това често е проблем. Усещането за подцененост живее у мнозина, а материалното изражение на подценеността не е никак за пренебрегване. Особено остър става този проблем, ако проучванията ви показват, че хора на сходни позиции изкарват значително повече от вас. И, ако не се намери начин да се договори повишение на заплащането, което да устройва и работодателя и служителя, раздялата започва да става близка. Все пак е полезно, преди да си напуснете зле платената работа, да си намерите по-добре платена такава. Което, в днешните сложни икономически времена, може да не е никак лесно и бързо.

Корабът потъва

Ако има ясни сигнали, че фирмата върви към фалит, струва си да помислите за навременно спасение. Една от основните причини за това е, че ако чакате докрай, ще имате неиприятната възможност да си търсите работа едновременно с всичките си колеги. Което няма да направи търсенето по-лесно. А и въобще е по-добре и приятно за психическия ви комфорт, ако си намерите нова работа, преди да станете безработен.

Отношенията ви с шефа са се вкиснали

Нищо по-неприятно няма в работен план, от това да работите за шеф, който не ви харесва по някаква причина и вие не можете да промените нищо в ситуацията. Ако отношенията ви с началника са се влошили до степен, при която няма връщане, не си проваляйте живота – или направете чудо и оправете нещата, или си търсете нова работа своевременно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *