„Предизвикателствата пред желаната професия“ – дискусия в ИУ, Варна

Управляващият директор на JobTiger Светлозар Петров сподели накратко впечатленията си от наскоро проведената дискусия в Икономическия университет на Варна. Хубаво е, че сред студентите има истински интерес към сериозната проблематика и ориентация към проблемите на собствената реализация. Но, да дадем думата на г-н Петров:

„На 19 април в Икономически университет  Варна се проведе дискусия „Предизвикателствата пред желаната професия“, организирана от Студентски съвет и  ръководството на Финансово-счетоводния факултет.

Разказвам за нея по няколко причини:

-Изключително пълната зала (над 350 души) и вниманието, с което слушаха студентите почти 2 часа.

-Първата част беше посветена на моралните и етични въпроси в счетоводната професия, които стоят пред младите специалисти при започване на работа. Срещата бе ръководена от д-р Фаня Филипова. Приятната изненада беше, че студентите са предизвикали такава дискусия. Бяха си и систематизирали предварително въпросите. Втората изненада – дълбочината на въпросите и интересът на аудиторията. Браво!

-Моята част беше по–стандартна (за мен) – как да намерят желаната професия. Надявам се да им е харесала, още повече, че студентите са пожелали да поканят именно мен като говорител.

В заключение – ще ми се младите хора да имат по-смели мечти и да работят за осъществяването им. А то е възможно и всичко е в техните ръце. Единствено и само.

Успех!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *