Най-шантавите хобита – Част II

Уил Четъм има хоби, което предизвиква погнуса и потрес у повечето хора. Той събира над 20 години най-старателно …ноктите си. Тоест, изрезките от тях. Има и собствен уебсайт, демонстриращ хобито му. Уил взел странното решение да събира „колекцията” си още като дете. Тогава установил, че всички деца колекционират кибрити, капачки от бутилки или нещо подобно. За него обаче тези обекти не били достатъчно интересни и така той узрял за идеята да си събира изрязаните нокти от ръцете и краката. Младежът е доста смахнат, съдейки по това, че няма проблеми да си ближе експонатите например. Известно време в youtube е имало видео с това му знимание, но някой по-гнуслив потребител се е оплакал и видеото е свалено.

Source: http://www.elistmania.com

Тайванският пенсионер Ли Зонгсионг прави нещо, което вероятно никой друг не прави. Той татуира превозните си средства. Започнал е да изрисува колата си, двата си камиона и мотопеда си още през 1999г. Те отдавна вече са покрити с плътни редици от будистки текстове. Синът на Ли му е забранил да си купува нови коли, защото е наясно, че татко му ще украси и тях. Каква техника използва възрастният тайванец за „татуирането” не е ясно.

Source: http://www.oddee.com

78 годишният Вик Клеман е запален любител на влакчетата на ужасите (roller coasters). Възрастният мъж е истински почитател на екстремните спускания и го доказва със солидни постижения. На съоръжението Jack Rabbit край Питсбърг, той се е спускал над 4000 пъти. В един ден е успял да докара бройката до 90. Така той отпразнувал 90-годишния юбилей на въпросното влакче.

Source: http://www.oddee.com

Пенсионерката Одри Хорнкасъл плете. Това не е рядкост за възрастните дами, както е известно. По-интересното е, че тя плете само гърди. Това не е налудничава приумица, а много полезно занимание. Изплетените гърди се предават на дъщеря й, която е медицинска сестра. Тя ги използва за да учи бъдещи майки как да кърмят правилно. Госпожа Хорнкасъл не получава заплащане за труда си, само й възстановяват разходите за материали. Тя обаче не се оплаква, а продължава да плете. И смята да го прави, докато има търсене на продуктите й.

Source: http://www.oddee.com

Спектърът на хоби заниманията е пъстър и нееднороден, както сами се убеждавате. Хората ги влекат различни неща, като понякога стимулът за това е малко странен или неразбираем за околните. Това обаче няма значение – докато едно занимание носи удоволствие и не вреди на околните, то съвсем легитимно може да се смята за истинско хоби!

А нашият конкурс за хоби продължава. Наградите ви очакват!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *