Най-шантавите хобита – Част I

Под понятието „хоби” се крие невероятен спектър от дейности и занимания, както ще видите съвсем скоро. Да, филателията и кинологията са добре познати хобита, някои дори са чували за организиране на флаш мобове, но колцина предполагат, че може да има хоби „да се правя на умрял”?

Е, има такова хоби. Това е любимото занимание на Чък Лемб (Dead Body Guy), 49-годишен баща на 6 деца. Цялата работа е всъщност доста шантава. Чък признава, че винаги е искал да се участва във филм или предаване по телевизията, добавяйки реалистично, че няма актьорски опит и не е хубав, което отдалечава сериозно шансовете му в тази насока. Като компенсация, той стартира през 2005г. свой сайт, (много нескопосано направен) посветен на идиотското му хоби. Там той се снима в различни пози, но почти винаги като мъртвец. Ако щете вярвайте, сайтът му има 32 милиона посещения още през първата си година, а Чък е интервюиран многократно за пресата, радиото и телевизията.

Source: http://www.oddee.com

Пол Яроу от Лондон също има влечение към известността. Може и да сте го засичали по британските телевизионни канали в близките години. Винаги на заден план. Иначе казано, хобито на Пол е да се появява в телевизионни репотражи на заден план, зад репортера. Той го прави винаги, когато открие телевизионен екип, подготвящ репортаж на публични места. През 2010г. Яроу има над 100 появявания в ефир по този странен начин. (Във видеото можете да проследите някои от изявите му.) Твърди се, че основното му желание е да бъде забелязан и поканен за участник в Биг Брадър. Хобито на Яроу го превърна в онлайн сензация и за пореден път доказа, че ако измислиш достатъчно откачено занимание, има сериозна вероятност да бъдеш забелязан от медиите и хората.

Source: http://www.oddee.com

Хобито може да бъде и от по-опасно, дори криминално естество. Преди три години медиите съобщиха за 46-годишен холандец, който се обадил в полицията, за да съобщи, че колекцията му е открадната. А въпросната колекция се е състояла от 2400 хапчета …екстази. Човекът твърдял, че не е наркодилър, нито употребява въпросния наркотик. Той просто бил очарован от разнообразните цветове и символи, с които се отличават парти-хапчетата често. Още по-странното е, че холандецът се притеснявал сериозно за живота и здравето на крадеца, тъй като 40 от хапчетата били отровни. Защо и как дрогата е била отровена не се споменява в полицейската хроника. При всички положения обаче, хобито е повече от нестандартно, макар и много непрепоръчително.

Source: http://www.oddee.com

Излежаващият присъда в щатски затвор Джонатан Лий Ричис има крайно странно любимо занимание. Поради естеството на местопребиваването си, той очевидно няма много възможности за хоби, затова е измислил такова, което да може спокойно да практикува. Ричис е човекът, завел най-много съдебни дела в света. Рекордът му е признат от Гинес. За благодарност, затворникът е завел дело срещу книгата за световни рекорди, твърдейки, че издателите й нямат право да публикуват неговите „юридически шедьоври”. Сред „жертвите” на Ричис са бившият американски президент Джордж Буш, Бритни Спиърс, сомалийските пирати, „различни будистки монаси”, Айфеловата кула, Нострадамус, Платон и кой и какво ли още не. Известно обяснение за странните действия на Ричис можем да открием в обстоятелството, че той се лекува от психически проблеми.

Source: http://www.oddee.com

Очаквайте утре и втората част на материала „Най-шантавите хобита”.

А дотогава, не пропускйте да се включите в конкурса на JobTiger за хоби. Има какво да се спечели!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *