Archive for април 27, 2012

Петъчен HR и офисен хумор (LXXVI)

Неправомерно използване на името и запазената марка на JobTiger за зловреден спам

В последните 18 часа до много собственици на имейли с български имена се изпращат съобщения с различни покани за работа, като получателите са приканени, ако се интересуват да отговорят на различни имейли с домейн jobtigerbg.com, като: Harden@jobtigerbg.com, Boykin@jobtigerbg.com, Lindsay@jobtigerbg.com, Hooper@jobtigerbg.com, Franks@jobtigerbg.com и т.н.

JobTiger предупреждава, че тези съобщения са фалшиви и представляват зловреден спам. Това не са реални предложения за работа, а опит за колекциониране на лични данни. Моля, не отговаряйте на такива съобщения, маркирайте ги като спам или просто ги игнорирайте, или изтрийте.

Тези съобщения нямат нищо общо с JobTiger, сайтовете на компанията или с нейни клиенти. Имейл адресите са избрани на случаен принцип и са част от спам база данни и получаването на тези имейли няма нищо общо с JobTiger. Данните, съхранявани в компанията, както и досега, са защитени и до тях не е имало външен достъп.

Служителите на компанията използват единствено имейли с домейн jobtiger.bg, както е домейнът на сайта за работа www.JobTiger.bg.

Екипът на JobTiger е предприел всички мерки за установяване на нарушителите и прекратяване на спама. Сезирани са и съответните органи за неправомерно използване на наши запазени марки, защитени за използване в целия свят.

Най-шантавите хобита – Част II

Уил Четъм има хоби, което предизвиква погнуса и потрес у повечето хора. Той събира над 20 години най-старателно …ноктите си. Тоест, изрезките от тях. Има и собствен уебсайт, демонстриращ хобито му. Уил взел странното решение да събира „колекцията” си още като дете. Тогава установил, че всички деца колекционират кибрити, капачки от бутилки или нещо подобно. За него обаче тези обекти не били достатъчно интересни и така той узрял за идеята да си събира изрязаните нокти от ръцете и краката. Read more

Най-шантавите хобита – Част I

Под понятието „хоби” се крие невероятен спектър от дейности и занимания, както ще видите съвсем скоро. Да, филателията и кинологията са добре познати хобита, някои дори са чували за организиране на флаш мобове, но колцина предполагат, че може да има хоби „да се правя на умрял”?

Е, има такова хоби. Това е любимото занимание на Чък Лемб (Dead Body Guy), 49-годишен баща на 6 деца. Read more

Силата на неочакваното щастие

Source: sxc.hu

Според ново проучване, ние ставаме по-щастливи, когато ни се случат хубави неща (каква изненада, а?!), но този ефект е още по-силен, ако хубавите неща се случат неочаквано.  Изследователи от Emory University и Baylor College of Medicine са използвали магнитен резонанс, за да сканират реакциите в мозъка на изследваните индивиди, при подаване на приятни стимули. Данните безспорно доказали, че позитивната реакция на неочакван приятен стимул е по-силна от тази при очакван. Иначе казано:

Read more