Фоторазказ от “Национални дни на кариерата” 2012 в София

Всичко започна още през 2011. С конкурс  за лого. Спечели го Йонко Пътев, а в символ на „Национални дни на кариерата” се превърна:

Около Коледа, освен коледни купони за екипа отдел „Събития”, имаше и много работа по предстоящия старт на „Национални дни на кариерата” 2012г. Нова зала, нов късмет.

Тренировъчната зала на „Арена Армеец София” щеше да приюти най-големия форум за студентски стаж и кариера в България „Национални дни на кариерата”.

В същото време, трябваше да стартира и сайтът www.careerdays.bg, в който да бъдат обединени всички кариерни събития, организирани от или със съдействието на JobTiger.

Мотивирани и надъхани тази година събитието да още  по-добро, целият екип на JobTiger, и в частност екипът на отдел „Събития”, запретнахме ръкави. Проблеми и предизвикателства не липсваха, но пък и решения също.  „Национални дни на кариерата” все пак е най-големият форум за студентски стаж и кариера – провежда се в 7 университетски града. През годините е посетен от над 138 000 студенти и в него са участвали над 450 компании.

За да си дадете сметка за мащаба на инициативата, споменаваме тук една малка част от нещата за организиране – пресконференции, подготовка и наем на зали, предварителни уъркшопи по университетите, официални гости  и комуникация с компании, студенти и медии в цялата страна.

Времето се изниза много бързо и дойде седмицата, в която се провеждат„Национални дни на кариерата” в София. Денят преди събитието е времето за строенето и аранжирането  на щандовете и всякакви други финални приготовления:

Безпорядъкът изглежда пълен, но след по-малко от 24 часа всичко ще е чисто, подредено и готово за откриването на форума за 11-та поредна година.
Каталозите с полезна информация са подредени и очакват посетителите.

Трудности не липсват и през този ден. Я някой фриз ще падне, я някой щанд ще се окаже малко вляво или пък стол мистериозно ще изчезне.

И стигаме до това, което всички виждат: „Национални дни на кариерата”, 13-14 март 2012 „Арена Армеец София”, Тренировъчна зала. Целият екип на JobTiger се е събрал и всички с нетърпение очакват началото на форума.

Светлозар Петров, управител на JobTiger, и официалните гости откриват „Национални дни на кариера” 2012г.
В софийското издание се включиха 103 фирми, като то беше посетено от над 9000 студенти и млади специалисти.

Пълни зали и много вдигнати ръце за въпроси съпътстваха семинарната програма. На нея представителите на компаниите представяха интересна информация от кухнята, стажантската си програма и провеждаха различни игри със студентите:

Уъркшопът на JobTiger започна с игра за първо впечатление , в която и ние участвахме активно.

През втория ден продължиха да прииждат студенти, а представителите на компаниите останаха без глас. Всичко при нас беше малко по-спокойно и имахме време за снимка на основните организатори:

Ели(вдясно), главен организатор, Момчил и Таня.
Помощниците ни продължават да се трудят в края на втория ден, а екипът на JobTiger на щанда ни е намерил свободна минутка за снимка.

„Национални дни на кариерата” 2012г. в гр. София приключиха, но за екипа тепърва започваше работата по събиране, прибиране и подреждане на целия ни реквизит. Турнето продължи (и все още продължава) из България.

Догодина още по-добра организация, много повече компании и студенти!

В заключение…веднъж тигър, тигър за цял живот. Това важи както за основния организатор…
…така и за помощниците.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *