Archive for март 30, 2012

Петъчен HR и офисен хумор (LXXIII)

Как да отговаряме на странни въпроси по време на интервю

Source: sxc.hu

Преди известно време ви представихме в блога класацията на най-странните въпроси, които са задавани през изминалата годината, по време на интервюта за работа. Както можете да си припомните, почти всички звучаха много странно и нелогично. Факт е, че този подход още не е много разпространен в България, но тенденцията да се ползва на запад, непременно ще стигне и до нашите географски ширини. Затова, нека накратко обсъдим темата за странните въпроси, за да не бъдете неподготвени, ако ви „халосат” по време на интервю с питането „Колко софиянци, в точно този момент, ползват Facebook?”.

Read more

Облекло за явяване на интервю за работа

Споменавали сме, че явяването на интервю за работа е обвързано с някои правила, по отношение на дрехите и аксесоарите. Все пак, по облеклото посрещат, нали?
В това видео ше се запознаете с някои базисни препоръки, които важат по принцип за повечето видове интервюта и длъжности. Ако все пак кандидатствате за арт директор или уеб дизайнер, то горните съвети не са непременно за вас. Все пак, приличното облекло често е от решаващо значение и може да наклони везните във ваша полза.

За по-лесно разбиране на английската реч във видеото, опитайте с бутона за автоматични субтитри CC в помощната лента на видеото. Там има и допълнителна опция за превод на български език – преводът обаче е доста неточен, както може да се очаква. Системата се справя по-добре с английските субтитри.

Фоторазказ от „Национални дни на кариерата“ 2012 в София

Всичко започна още през 2011. С конкурс  за лого. Спечели го Йонко Пътев, а в символ на „Национални дни на кариерата” се превърна:

Read more

Екипът на JobTiger – Силвето

Име (прякор): Силвия Йорданова, Силвето 🙂

Стаж в ДжобТайгър (години, месеци): 4 години  и 4 месеца.

Характерни особености: „Душа” човек.

С какво се занимава в Тигъра: С финансови дела на JobTiger Ltd. Административни задачи. Кариерно консултиране. Проекти свързани с придобиването на ключови компетентности на безработни и заети лица.

Read more