Archive for февруари 29, 2012

Въпросите, които да не задаваме на първо интервю

Обикновено чуваме съвети, какво да правим, питаме и отговаряме по време на интервю. Не по-малко важна (ако не и по-важна) е темата „Какво да не правим по време на интервю“. Днес ще чуете някои съществени препоръки, относно темите, по които не е уместно да задавате въпроси на първо интервю. Например, темата за заплатата. Защо, както и какви са другите съвети – във видеото.

За по-лесно разбиране на английската реч във видеото, опитайте с бутона за автоматични субтитри CC в помощната лента на видеото. Там има и допълнителна опция за превод на български език – преводът обаче е доста неточен, както може да се очаква. Системата се справя по-добре с английските субтитри.

12 креативни CV-та

Използването на нестандартно CV е едно от големите преимущества, които можете да си осигурите, особено, ако кандидатствате за творческа работа. Пред вас са 12 великолепни примера на дизайнерски CV-та, които разчупват всички възможни рамки и същевременно отварят вратите пред техните автори широко. Съветваме ви да използвате видяното, за да помислите, какво можете да направите в тази насока самите вие.
Разбира се, в държавната администрация, това едва ли ще е правилният формат…:)


Read more

Петъчен HR хумор (LXIX)

Source: go.funpic.hu

Велики мисли за работата

Source: perpenduum.com

 

„Влагам целия си гений в живота. Само таланта си влагам в работата.”

-Оскар Уайлд-

Read more

Подготовка преди интервюто

Подготовката преди интервюто включва серия от стъпки, които е повече от препоръчително да направите. В днешното видео ще чуете няколко съвета, които ще ви помогнат в тази насока. Някои от тях вече сте чували или чели в една или друга форма, но това не пречи да се запознаете с гледната точка на още един HR експерт. Първата препоръка е за пристигане 30 минути преди началото на интервюто. Ние обикновено казваме, че 5-10 минути са достатъчни, но в много държави разстоянията са значително по-големи и възможността нещо да се обърка е непренебрежима. Все едно обаче колко по-рано ще пристигнете, направете го така, че вие да сте спокойни и релаксирани преди старта на разговора. Останалите съвети, вижте сами.

За по-лесно разбиране на английската реч във видеото, опитайте с бутона за автоматични субтитри CC в помощната лента на видеото. Там има и допълнителна опция за превод на български език – преводът обаче е доста приблизителен.