[Stories] Неочаквана работа

Историята участва в конкурсния период 21.11-20(24).12

Здравейте !

Сега ще ви разкажа една истинска история как преди 10 години си намерих работа .

Току що бях завършила университета и лятото работих окаяна сезонна работа  , след което се прибрах в Бургас и се записах на трудовата борса без грам ентусиазъм , че изобщо ще се намери работа .Междувременно се бях записала и на частна такава и пак без особени очаквания за бъдещето. На времето все пак обаче имаше доста обяви за работа и то предимно се осведомявах от вестник „Ало Бургас”.Та така без особено обозримо чувство за смели очаквания тръгнах да ходя по интервюта за работа.

Естествено без грам опит търсех нещо по-посредствено , колкото да почна от някъде и един ден попаднах на обява за секретарка във фирма дистрибутор на кафе. Много се въодушевих и много се надявах да ми се обадят .

Паралелно с това бях на друго интервю – ставаше въпрос за салон за италиански мебели , където ми връчиха чертеж в мащаб , въз основа на който аз трябваше да разработя проект за кухня. Преди университета бях завършила строителен техникум и 6 години не бях пипала мащабната линия камоли рапидографа ….. Всичко ми се видя суперсложно , абсолютно неизпълнимо и нереално. Въпреки ниската ми самооценка реших да направя нещо по силите си запретнах ръкави и за два дена опресних паметта си и с налични средства и материали сглобих не-лош проект . Впоследствие се оказа , че проектът ми бил единственият направен на ръка с рапидограф  в мащаб и композиционно издържан.

Получи се така , че ме взеха на работата където и през ум не ми минаваше да почна….сега след 10 години съм проектант-дизайнер , тръгвайки от този нерешителен старт  , влагайки обаче много сили и време , за да съм това ,което съм сега ….

Най-неприятното е , че днес съм съкратена и пак тръгвам по онзи път от преди време …. Дано се окаже успешен както и първия път !

Донка Димитрова

Nota Bene: JobTiger публикува историите във вида, в който са изпратени от читателите!

Ако тази история ви харесва, можете да изпратите и вашата на специалния ни адрес – stories@jobtiger.bg
Не се стеснявайте, изпращайте!
Подробни детайли за юбилейния конкурс!

One comment

  1. Христина Богданова каза:

    Много добре описана житейска история, която за съжаление се повтря при много млади хора в момента.Вярвам все пак, че добрите професионалисти ще се ценят и търсят винаги!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *