Kosher.bg – нашият подарък за вас

Автор: Колегата Блъсков

Имало едно време един студент – Митко. Митко имал странно хоби – колекционирал карфици. Той искал много да намери сродни души, да се събират, обсъждат, разменят карфици и да направят една обща голяма колекция за рекордите на Гинес. Питал, разпитвал, споделял своите мечти и идеи, но така и не срещнал съмишленици.

Ако едно време го е имал Kosher.bg, сайтът за студентски клубове по интереси, Митко щеше да реализира мечтата си да влезе в рекордите на Гинес. Той щеше да отиде на Kosher.bg  и да създаде клуб „Карфица”. Негови състуденти щяха да видят клуба,  да бъдат (евентуално) пленени от идеята да поставят рекорд на Гинес и да се присъединят към клуба. Заедно те щяха да успеят да постигнат голямата цел – рекорда.

От есента вече го има: Проектът на JobTiger- Kosher.bg. Кошерът е уеб платформата за споделяне на идеи, общи интереси и незабравими изживявания за студенти. Участието става лесно и бързо: регистрирате се, присъединявате се към съществуващ студентски клуб или основавате собствен клуб в областта на вашия личен или професионален интерес. Събирате се надъхан екип от 7-8 човека, поставяте си цели, решавате какви дейности и проекти са ви необходими, за да ги постигнете, качвате информация за събитията и срещите си, какъв краен стойностен резултат ще има от вашата дейност…

И тук идва голямата възможност: да кандидатствате за менторство и/или финансиране, като качите свой бюджет. Качвате го и той се появява в поле „Клубове чакащи финансиране”. А после какво? Ние от JobTiger каним водещите български компании да подкрепят вашия клуб. Тоест, освен място за споделяне на интереси, намиране на съмишленици и приятели, Kosher.bg e мост между студентите и бизнеса.

Често задаван въпрос е клуб по какво мога да регистрирам? По всичко –  от право и икономика до рафтинг и хип-хоп танци!

За съществуващите вече клубове към университетите, Kosher.bg е мястото да се свържат с други студентски организации, да набират нови членове, да популяризират проектите си и да получат допълнителна професионална помощ и средства.

В секцията партньори ще се посочват всички компании прегърнали идеите на Кошера.  За бизнеса Kosher.bg e отворена врата към студентите. Подкрепилите клуб, освен затвърждаване като социално отговорна компания, печелят талантливите млади студенти за свои бъдещи служители, черпят свежи идеи и предложения и получават възможност да стимулират служителите допълнително с извънработни занимания.

И с няколко изречения: Kosher.bg предоставя възможност на студентите да реализират идеите и проектите си. Чрез работата си в клуба, те могат да развият ценните и много важни -“soft skills”. В допълнения на това, Кошерът е връзка на студентите с бизнеса.

И както казваме на всички:

Влезте в Кошера!

Подсладете живота си!

3 comments

 1. Ангел Ангелов каза:

  интересна хрумка, но е схлупена малко нескопосано.. не преминава ли през редакция??
  „Ако едно време го е имал Kosher.bg, сайтът за студентски клубове по интереси, Митко щеше да реализира мечтата си да влезне в рекордите на Гинес.“ – по-скоро Митко е щял да реализира мечтата си… авторът изглежда е (непряк) свидетел на всичко това, но видимо започва с ‘имало едно време’.. много зле граматически и пунктуационно издържано, надъхано писание… влезне?! (бел. ред.).

  Може би се опитва да насърчи кръжок по бълг. език? Все ще се намери някой по-сръчен от мен да го предвожда. Или поне оставам с такава надежда.

  • Росен Драгоев каза:

   Напълно съм съгласен! Ще обединим ли сили? Освен ако вече такъв клуб не съществува?

  • Момчил Блъсков каза:

   В Kosher.bg клуб по български език все още няма, така че насърчаваме създаването на подобен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *