Archive for септември 30, 2011

[Stories] Трасетата на живота

Историята участва в конкурсния период 21.09-20(24).10

Здравейте,

Ще Ви разкажа моята случка свързана с работата.

Беше октомври 2007г. и от Вашият сайт за работа в който съм регистрирана от 2005-та година ми бе върната
обява на работодател, който търси административен асистент и по която евентуално да кандидатствам.
Да кандидатствах.
До тук добре, но след като натиснах бутона за кандидатстване си помислих, че е хубаво все пак да разбера къде се намира въпросната фирма.
Тя имаше сайт и аз съответно го посетих.
Read more

Петъчен HR хумор (L)

Source: go.funpic.hu

[Stories] Белият*

Историята участва в конкурсния период 21.09-20(24).10

Крум Желязков беше видял и знаеше много за хората. И не за хората въобще, а по-скоро за тези, които правосъдието изпращаше в местата за изтърпяване на наложените от съда наказания**. Целият трудов живот на Крум беше преминали в системата за изтърпяване на наказания, като благодарение на своята последователност и стриктност Крум се бе издигнал от надзирател до началник на областно звено за изпълнение на наказания от открит тип.

В управляваната от Крум организация бе изпратена „бяла якичка”*** за изтърпяване на наказание. Новият  веднага получи прякор „Белия”, за да е ясно на всички за какъв човек става въпрос. Според разпорежданията, затворниците имаха опция да изберат да работят, като ако приемаха опцията за работа, два „отработени” дни се признаваха за три „излежани”. Неписано правило бе „белите якички” в случай, че изберат да работят да получават най-тежката и непривлекателна работа, за да бъдат „справедливо” възмездени за сторените на обществото злини, за  да се слеят с тълпата и обезличат.

Read more

Ръката, която държи меча

Гост-автор: Тимур и неговите командоси

Живял някога един Завоевател, който виждал смисъла на живота си в това да напада чуждите царства едно след друго и да ги завладява. Смятал, че му се отразява добре не само финансово, но и имиджово –  а за погъделичканото его изобщо няма смисъл да споменаваме.

…Един ден той стигнал до поредната граница и я преминал – а там живеел с поданиците си Владетелят. Естествено, той изобщо не бил очарован от инвазията – събрал войската си и тръгнал да изясни лично ситуацията на място.

Source: sxc.hu

Read more

[Stories] Работа и майчинство

Историята участва в конкурсния период 21.09-20(24).10

Напоследък случайно или не все попадам на статии свързани с работата, особено надомната и майчинството, майки, които се връщат на работа и подобни теми. И от тях струи едно такова ведро настроение, един позитивизъм, че видиш ли работата, най-вече тази от вкъщи се намира под път и над път и майките е нужно само да си наредят така нещата с идеалното бебе, че да работят и да си свирят. Да, ама не. Чудя се тези дето са ги писали статиите пробвали ли са въобще да работят надомно, докато гледат дете или пък да са се връщали на работа след майчинство. Ако не са, ето и моята версия:

Read more