Петъчен HR хумор (XLVI)

Тази обява за работа уби всичко детско у нас, разцепи мрака, изкърти мивки и басейни … направо ни разби! Прочетете я докрай, най-същественото се крие в последните редове. И, просто за да знаете, това НЕ Е МАЙТАП!

Source: sxc.hu

Работа в НАО

Националната астрономическа обсерватория (НАО) – Рожен търси да назначи млад специалист на работа.  Кандидатите трябва да отговарят на следните изисквания:

–           да имат висше образование по физика или друга природонаучна дисциплина,

–           да имат компютърна грамотност, включваща: познаване на различни операционни системи (Windows и Unix-базирани) и познания в програмирането (Фортран, C/C++, Java, PHP, Perl и други),

–           да умеят да обработват и анализират изображения и да познават съвременните пакети за обработка на изображения (IRAF, MIDAS, IDL, вкл. астробиблиотеките на IDL и други),

–           да имат опит в създаването и  поддържането на интернет страници,

–           да владеят минимум 2 чужди езика, един от които английски, на ниво писане на научни статии, кореспонденция с рецензенти и партньори в чужбина.

–           да имат шофьорска книжка.

От успешния кандидат ще се очаква:

–           да работи и живее в Националната астрономическа обсерватория, на височина 1750 метра и отдалеченост от най-близкото населено място 10 км,

–           да усвои работата с телескопите в Обсерваторията и апаратурата към тях: камерите, спектрографите, тесноивични и широкоивични филтри, инструменти и средства за получаване на поляризационни и интерферометрични кадри и други,

–           да участва във всички дейности по ежедневната поддръжка на инфраструктурата на Обсерваторията,

–           при необходимост да подпомага работата на инженерите по поддръжката и развитието на телескопите и апаратурата към тях,

–           да участва в плановите нощни наблюдения на астрономически обекти и явления,

–           да контактува активно с медиите и обществеността, денем и нощем – да запознава гостите на НАО с характера на изследванията, които се извършват в Обсерваторията и с инфраструктурата, като изнася лекции на български и на чужди езици.

Изредените до тук дейности заемат 50% от времето на кандидата. През останалите 50% той трябва да се занимава с научна дейност по актуална астрономическа тема и да публикува резултатите от тази дейност в рецензируеми международни издания, най-малко по една статия на година.  Дейностите в НАО-Рожен се извършват 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата.

Брутната месечна заплата на успешния кандидат ще бъде 364 (триста шестдесет и четири) лева = 186 € (сто осемдесет и шест евро).

В случай на сериозен интерес, моля изпратете Вашето CV, мотивационно писмо и адресите на двама души, от които бихме могли да получим препоръки за Вас. Изпращайте тези документи на адрес:

office @ astro.bas.bg. Краен срок: 10 октомври 2011.

 

За повече информация: тел. (+359 2) 9741910

 

11 юни 2011 г.

Оригиналната обява можете да намерите тук!

4 comments

 1. Kostadin каза:

  Lol…. ами пожелавам им успех с това начинание :))))

 2. В 17 ч.57 мин.36 сек. се докоснах до тази обява-чудо-смехория-глупост дирейки си работа за повече признание и заплащане мечтано, започнах да се смея и все още се смея и се заливам от смях пишейки тези редове под звуците на гениалния Моцарт симфония 42 алегро. Ние физиците сме луди люде-разбираме от всичко това и от доста области на познанието и от още доста други неща. Луди защото работим, като луди и защото ни използват знания, опит интелект, защото дръзваме да обичаме науката, Вселената-тя е неизчерпаема със своята грандиозност, величие и уникалност – няма друга реалност която да поглъща толкова силно и дълбоко внимание, интерес и интелект, в нея красота, тайни и странности незнайни. Защото дръзваме да обичаме живота макар да живеем с малко, взираме се към далечни звездни светове, дълбаем материята, луди защото работим за жълти стотинки-това е реалността в България. Заради цялата си любов към наука, Вселена, техника и всичко останало бих хукнал за натам, но ако турят две нули още, пиша и се смея а Моцарт ръми с брилянтния си мелодичен изказ и не го е еня. Какво безочие и низост на този самозабравил се работодател смешка-той е по-луд от нас физиците, имало било и други луди освен нас, сигурно е изпуснал най-малко една нула. Но ако това е истинна обява, то срам и позор, за какво и що работим, и кой ще се наеме да впрегне интелект, мощ и знания, за толкова отговорности да дерзае. Сега е 18 ч. 03 мин. 53сек. и спирам смеха и почудата си от тази обява, трепач та дрънка, но Моцарт продължава мелодично да ръми защото тази музика е брилянтна, силно въздействаща-вечна като Вселената и много зареждаща !

 3. До момента фаворит по безумие ми беше обявата за Изпълнителен директор на ветрогенераторен парк в Каварна – в нея, освен сериозни технически и финансови познания, както и доказан управленчески опит, се очакваше готовност от кандидата ЛИЧНО да се качва на всяка от 54 те кули (всяка по 100 метра висока), за да контролирал…СЕО, алпинист и шерп в едно.

  Но това наистина е по-свежо.

 4. Величко Величков каза:

  В момента съм със пукнато ребро и се опитвам да работя в къщи криво ляво. Успявам да се справя въпреки болката. Най-много ме боли обаче, когато се разсмея или кихам или пък хълцам. Не знам обаче дали ще оцелея ако прочета отново тази обявата за работа.При първи прочит ми помогнаха много обезболяващи, но само при мисълта за обявата започвам да се друсам в болезнени смехотворни спазми.
  Въпреки всичко, мисля, че за това място вече има определен човек и на този човечец макар и формално са му направили характеристика под формата на обява за работа.Проста са описали работната му и житейска дреда и уви баснословното му плащане. Да е жив и здрав човечеца.Някой ден ще отидем със семейството да го видим, да ни покаже обсерваторията докато не се занивама с научни трудове. Добре е да сложи и касичка за дарение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *