[Stories] Офис истории с Ива

Историята участва в конкурсния период 21.06-20(24).07


Здравейте, ето я моята история. Повече от истинска е :))) Лек ден и спорна седмица.

Ива дойде в офиса с отличи препоръки като PR специалист, говорещ свободно три езика. Те е готина, а и си разбира от работата. Наред с огромните черни къдрави коси и двете трапчинки, обладава най-чаровния говорен дефект, а именно пълното неумение да изговаря буквата Р. Даже не се и опитва, защото колкото и да се пробва винаги резултатът е един и същ: най-чистото Л, което сте чували. Естествено, както можете да предположите това е предпоставка за много  безумни ситуации с много, много, ама много смях и неочаквани развръзки. Ето какво се случи преди първата командировка на Ива за Германия:
Това беше по времето на влизането на Еврото и края на европейските валути. Като представител на агенцията, Ивелина  замина за Кьолн на семинар. По стар български обичай я занимавахме с глупости до последната минута и денят преди тръгне бе истинска лудница. Тя търчи напред-назад и се сеща, че трябва да обмени  германски марки. Влиза в първия чейндж:
Продавачката: Кажете, девойче.
Ива: Амииии, искам да обменя малко малки.
Продавачката: Какво?
Ива:  Малки, искам 250 малки.
Продавачката: Бе какви малки, бе?
Ива: Е как, какви малки. Дойче малки!
….
Половин час пред тръгването на влака, Ива спира такси, хвърля куфарите на задната седалка и каза на шофьора: Моля ви, веднага към галата.Той пали веднага и потегля. Ива зяпа през прозореца, когато в ужас вижда как таксито се е качило на Аспаруховия мост (варненският квартал Галата е отвъд моста). Ама моля ви, какво става тук, крещи Ива. А как какво, нали към Галата. Към галата бе, към жп галата.
Доста се посмяхме на тези случки без да знаем каква изненада ни се подготвя. Следващия понеделник започна с неистово звънене на офисния телефон от хора, „обаждащи се за обявата.“ В първите 15 минути сме  отговаряли на близо 50-тина души, че имат грешка. Докато една гневна дама не прочете „нашата“ обява. А тя чисто и просто гласи, че „ верига метан-станции търси метеористи за  своите обекти.“ Стартиране веднага, заплащане според резултатите.“ Та този текст накара близо 350 човека да предлагат услугите и уменията си. Имаше такива, които „малко са позабравили, но ще наваксат бързо“ и „ не се плашат от извънредна работа“. Даже двама предложиха препоръки. Нека уточним, че метеоризъм е заболяване, при което се натрупват газове в червата. С тези кандидати, които знаеха този факт се получи наистина весело интервю. За съжаление не можахме да видим препоръките. Ива си призна накрая за шегата и всичко приключи с няколко питиета.

Любомир Любомиров

Nota Bene: JobTiger публикува историите във вида, в който са изпратени от читателите!


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *