[Stories] Моето търсене

Честно да си призная писането не ми е силна страна.Именно затова реших да разкажа и моята история.За мен ще е малко предизвикателство за тези ми умения.Ще Ви разкажа накратко,иначе рискувам да Ви оттегча.

Ще се върна малко назад във времето.През 2009г.,когато напуснах работата си,защото 6 месеца не ми бяха плащали.Знам,че не съм единствения с тази участ,и това  е най-лошото.Почти 2 месеца не можех да си намеря работа-по простата причина,че от никъде не се обаждаха.Спомням си едно време как телефона постоянно звънеше,за да ме извикат на интервю.Но сега  е различно.Сега търсенето е повече от предлагането.И съм на мнение,че не се разглеждат всички кандидатури за работа.Та един ден,жена ми ме посъветва не просто да пускам CV-та,ами ако има телефон направо да звъня,или адрес направо да отида.Така и направих.И се получи.Веднага се уговорихме за две места.Първото мен не ме устройваше.Второто ми хареса.Имаше над 40 кандидата за деня.Интервюто мина бързо,зададоха няколко стандартни въпроса.И за довиждане казаха: „Ще се обадим“.Ей,тези думи най-ме притесняваха.Мина 1 седмица и нищо.Чудех се какво да правя-в очакване да се обадят.Най-накрая телефона звънна.Женски глас ме попита кога мога да започна.Зарадвах се.Имах спешна нужда от пари и работа.Сега година и половина по-късно съм на тази работа.Ноо,получа ли предложение за друга-не бих се поколебал да се махна.
Светломир Статев

P.S. JobTiger публикува историите във вида, в който са изпратени от читателите!


Ако тази история ви допада, можете да изпратите и вашата на специалния ни мейл – stories@jobtiger.bg 

9 comments

 1. Anonymous каза:

  Тази история показва, че човек трябва да търси лични контакти, които увеличават шансовете му за успех. Но това за съжаление е само за търсещите работа максимум до 30 годишна възраст. Има скрита дискриминация при кандидатстване за работа, за която са необходими законодателни промени. Кодекса на труда трябва да урежда по-добре процеса, предхождащ наемането на работа.
  Вячеслав Попов

 2. Anonymous каза:

  Прав сте г-н Попов

 3. Anonymous каза:

  Така е Светльо човек търси и намира.Сегашните условия хич не са благоприятни за промяна на работата-така че стискай зъби братле

 4. Anonymous каза:

  Що за глупава история!!!! Потресена съм! Да не говорим за правописните грешки! Как е възможно такава история да спечели? JobTiger, не си правите реклама така, не мога да повярвам, че хората са гласували за това!

 5. smarkoff каза:

  Победителят за месец март е избран по броя на гласовете, подадени за него. JobTiger не беше съдник в този конкурс, вие, читателите бяхте. Ако има обвинения, моля, не ги насочвайте към нас.
  От април правилата са променени. Жури ще избира победителя за месеца (годината).

 6. Anonymous каза:

  Историята е отвъд всякакъв коментар. Имам само едно обяснение за това, че е спечелила наградата. Човекът спами наред познати и непознати във Фейсбук, приканвайки ги да гласуват за него. И те, защото са овце, гласуват. Има хиляди хора във Фейсбук, които се занимават с размяна на гласове и линкове, правейки си услуги по този начин. Нито си четат текстовете, нито си разглеждат снимките, нищо. Просто кликат на бутона Like като зомбирани и после си очакват отплатата – получилият Like да гласува пък за тях в друг конкурс. Такива са времената, такива са и методите. Просто ДжобТайгър не си изпипаха правилата добре този месец. Гледам, че са си взели бележка за идните конкурси…
  Всъщност, ако потърсите името на победителя в интернет, ще видите, че победата му не е случайна. Той очевидно е професионален участник в конкурси от всякакъв тип. И ги печели наред. Многостранно надарена личност…

  М.Василева

 7. Anonymous каза:

  Верно голяма скука лъха от тоз разказ. А и само как завършва…

 8. Anonymous каза:

  Това е най-жалкият опит за написване на история. Тук няма и дума, която да те заинтригува или да ти вдъхне надежда това да се случи до последния препинателен знак на бледия текст. Явно гласувалите за нея не са я прочели и дано, защото ако след прочитането й са си дали гласа в подкрепа на това недоразумение на перото, то тогава жална ни майка. Лошото е, че и в двата случаи изводът е тъжен. Успех на конкурса на JobTiger и дано наградите отидат при наистина заслужилите.

 9. Антон каза:

  Разказът е написан изключително неграмотно и демонстрира слаби познания по български език и особено по отношение на пунктуация. Текстът е пропит с плоскост на мисълта и лиспа на каквато и да било логическа издържаност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *